Hoppa till huvudinnehållet

Kristofferssons guldsuccé – vann både SM och RallyX

Publicerad:
Johan Kristofferssons guldvinnande bil.
Johan Kristofferssons guldvinnande bil. Foto: LOLLO

Den sista deltävlingen i RallyX Nordic avgjordes under helgen på Westombanan utanför Arvika.

På hemmabanan visade Johan Kristoffersson var skåpet skulle stå. Han vann både sin klass i RallyX Nordic och tog SM-guldet – för andra året i rad.

– Det känns otroligt bra att kunna ta Nordic-segern, säger Kristoffersson i SVT:s sändning.

Redan innan den sista deltävlingen i RallyX Nordic hade Johan Kristoffersson en bra utgångsposition för att säkra titeln - något han gjorde redan i kvalet.

Kristoffersson vann första och tredje kvalomgången vilket innebar att titeln i Supercarklassen var säkrad. I SM-loppen gjorde han inga misstag och tog enkelt hem även det guldet, även om allt inte var en dans på rosor.

– Vi hade en del strul. Det var mycket som pågick i bakgrunden. Allt har inte varit helt optimalt, men lyckligtvis är det här en teknisk bana som jag dessutom kan mycket bra, så jag har kunnat hävda mig ändå, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

– Det känns otroligt bra att kunna ta Nordic-segern, och framför allt att kunna säkra SM för andra året i rad på hemmaplan, säger Kristoffersson i SVT:s sändning.

I år var det även publik på plats, något dubbelguldmedaljören uppskattade.

– I år är det lite publik och mer folk i rörelse i depån, en del av familjen var här och kollade. Så det blir ju en extra krydda, säger han i SVT-sändningen.

I Supercar Lites-klassen segrade Tommi Hallman efter flera starka prestationer i deltävlingarna.

Både Nils Andersson och Johan Kristoffersson vann sina klasser i SM.
Både Nils Andersson och Johan Kristoffersson vann sina klasser i SM.

Värmlänningen Linus Östlund slutade på en tredjeplats i Lites-klassen efter att ha kört i mål som nummer fyra i finalen och Arvikasonen Nils Andersson blev tvåa i samma klass samtidigt som han vann SM-guldet i Lites-klassen.

– Jag var glad att kunna hänga med i tempot trots en halvstukad bil och ett stort grattis till Tommi Hallman, en värdig vinnare där, säger Andersson i ett pressmeddelande.

Reiersen vann sin klass

Den värmländska succén slutar inte med Kristoffersson.

I klassen crosscar vann nämligen den unga talangen Isak Reiersen – endast en poäng framför tvåan Patrik Hallberg. Under Q3 drabbades Reiersen av problem med växellådan, men hans team lyckades få bilen startklar till finaldagen.

Den 20-22 augusti kommer Reiersen även debutera i VM-tävlingen som avgörs i Höljes. Då kommer han tävla i den nya elbilsklassen, där även Nils Andersson från Arvika kommer att delta.

Artikeltaggar

ArvikaIsak ReiersenJohan KristofferssonMotorsportNils Andersson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.