Värmland blir röd region: ”Ganska optimistiskt trots allt”

Publicerad:
– Det är olyckligt att det blivit som det blivit, säger Madeleine Ward, centrumchef på Töcksfors shoppingcenter. Foto: Helena Karlsson

Värmland går på måndag över till att bli en röd region efter klusterutbrottet på Ängsbacka.

- Det är olyckligt att det blivit som det blivit. Men det är ingenting vi kan göra. Det är regler utanför vår kontroll, säger Madeleine Ward, centrumchef på Töcksfors shoppingcenter.

Uppemot 500 personer deltog i en tantrafestival på Ängsbacka och 106 fall av covid-19 har konstaterats.

Värmland passerade därmed det norska kravet på mindre än 50 smittade per 100 000 invånare för att bli grön region.

– Alltså, jag tycker att det här är jättesvårt, men vi vill ju att folk ska kunna återgå till en så normal vardag som möjligt. Vi måste nog lära oss att leva med den här smittan på något sätt, säger Madeleine Ward, centrumchef på Töcksfors shoppingcenter.

Vad tycker handlarna i Töcksfors om att Värmland blir rött igen?

– Det är regler helt utanför vår kontroll. Vi kan bara göra det vi kan och se till att det är tryggt och säkert. Vi kan inte påverka så mycket. Och alla länder gör väl det de känner är rätt även om det slår extremt hårt, säger Madeleine Ward.

Kommer det att bli någon skillnad när Värmland går från orange till rött på måndag?

– Nej, det är först och främst de fullvaccinerade som kommer till oss i större antal. Vi väntar bara på att det ska bli fler och fler fullvaccinerade så vi kommer till en annan punkt där det blir en mer normal tillvaro.

– Vi ser att vi gradvis och stabilt går uppåt sakta men säkert. Det känns ganska optimistiskt trots allt. Vi ser att folk blir mer och mer fullvaccinerade både i Norge och Sverige.

Vad anser du om coronautbrottet på Ängsbacka?

– Det är klart det är olyckligt att det är många som blir drabbade, men det viktiga är att folk inte blir allvarligt sjuka. Sedan är det väl många smittade som inte är värmlänningar, som jag förstått det, men att det går på Värmlands statistik. Det är olyckligt, men å andra sidan behöver det komma igång med aktiviteter och tillställningar, för det behövs också, säger Madeleine Ward.

Artikeltaggar

CharlottenbergCharlottenbergs shoppingcenterGränshandelHandelMadeleine WardNyheterRiksgränsenTöcksforsTöcksfors shoppingcenter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare