Godkända kakor

Signerat
PUBLICERAD:
Accepterar du kakor?
Foto: Gunnar Lundmark/TT

Att surfa på nätet är ofta en utmattande upplevelse, som de flesta kan vittna om. Så fort du kommer till en ny plats måste du, i enlighet med något EU-regelverk, godkänna så kallade ”cookies”, vilket alla gör slentrianmässigt. Men det slutar ofta inte där.

Jag är så trött på alla andra rutor som dyker om och vill att vi skall ta emot deras aviseringar, prenumerera på deras nyhetsbrev, ta del av deras användarvillkor enligt GDPR och hur de hanterar dina personuppgifter, vill ta del av din enhetsplats, prova en månad utan kostnad, eller videoklipp som går igång automatiskt. Argh!

Allt är förstås inte webbplatsernas fel, olika lagar spelar också in, men ge er för tusan. Det blir ju olidligt annars.

Henrik L Barvå

Politisk redaktör

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.