Hoppa till huvudinnehållet

Ett elfel tvingar Oliver Solberg ur tävlingen

Publicerad:
Oliver Solberg leder WRC2-klassen i Belgien inför sista dagen. Foto: Colin McMaster/Solberg Media Office

Inför sista dagen av Belgiens VM-rally ledde Oliver Solberg WRC2-klassen med drygt tre och en halv minut, men söndagsmorgonen bjöd tyvärr på tekniska problem och rallyt är nu slut för Solberg.

Oliver Solberg skulle ha tävlat 13-15 augusti den här veckan i Belgiens VM-rally, men fick avsluta tidigt.

Hyundai-föraren Solberg körde i WRC2-klassen och efter fredagens åtta sträckor var 19-åringen från Mitandersfors nummer ett och han var då knappa tre minuter snabbare än teamkollegan Jari Huttunen från Finland.

På lördagen avverkades ytterligare åtta sträckor och då hade Oliver Solberg utökat ledningen i WRC2-klassen till tre minuter och 36 sekunder före tvåan Huttunen.

– Huvuduppgiften för oss i dag var att säkerställa att vi behöll ledningen i WRC2-klassen och det lyckades vi med, säger Solberg i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Vi har lärt oss massor under den här lördagen och även njutit av riktigt fina sträckor här i Belgien. Men vi hade också lite problem med servostyrningen som krånglade.

I totalställningen var Solberg som kör en Hyundai i20 N Rally2 efter lördagen på 16:e plats.

Neuville bäst i värstingklassen

Hyundai-föraren Thierry Neuville från Belgien var inför söndagen i ledning i WRC-klassen med 10.1 sekunder före irländaren och teamkamraten Craig Breen.

Under söndagen körs de sista fyra sträckorna av Belgiens VM-rally.

Elfel stoppar Solberg

Under söndagsmorgonen meddelar Oliver Solberg på Twitter att ett tekniskt fel i Parc fermé (där bilarna parkeras) tvingar honom ur tävlingen. Bilen ville nämligen inte starta på grund av ett elfel och VM-rallyt är för Solbergs del alltså över.

Artikeltaggar

Hyundai MotorsportOliver SolbergRallyRally-VMWRC 2

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.