Hoppa till huvudinnehållet

Ny finska i Crusaders: ”Min styrka är sisu”

Publicerad:
Tytti Kuusinen är senaste nyförvärvet i Carlstad Crusaders.
Tytti Kuusinen är senaste nyförvärvet i Carlstad Crusaders. Foto: Linda Mustakari

Carlstad Crusaders har värvat ytterligare en finska. Tytti Kuusinen hoppas kunna bidra med styrka, beslutsamhet – ja, finsk sisu, helt enkelt!

Hon ersätter Green i Crusaders: ”Övertygad om att vi kommer få ihop det”

– Mina styrkor som fullback är väl framförallt det som vi i Finland kallar för sisu, en kombination av styrka och beslutsamhet. Jag är inte rädd för kontakt och ger inte upp i första taget. Jag håller alltid laget framför jaget, säger hon i ett pressmeddelande.

Tytti Kuusinen gör i år sin nionde säsong i Finland. Hon har spelat samtliga säsonger i finska högstaligan och har dessutom två EM-guld på meritlistan.

Förra året var planen att spela i USA och Boston Renegades, men pandemin kastade omkull det hela. Nu väntar alltså spel i Sverige och Karlstad.

Kuusinen ansluter till Crusaders när säsongen i Finland är färdigspelad.

– Detta är en unik chans att utveckla och utmana mig själv i en helt ny miljö. Nya lagkamrater, nytt motstånd, ny spelbok och nya tränare, jag skulle inte missa den här möjligheten för allt i världen, säger hon.

Crusaders värvar: ”Ibland lyckas det omöjliga”

Artikeltaggar

Amerikansk fotbollCarlstad Crusaders dam

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.