Patrik Werner: ”Sista dagarna har det gått fort”

Publicerad:
Patrik Werner fick en hektisk ”deadline day”. Foto: Lisa Olaison

Transferfönstret är stängt för den här gången. Ett fönster som mot slutet blev intensivt för Degerfors sportchef Patrik Werner.

– Det har stått om många spelare, säger han på Degerfors presskonferens.

Ett rykte om att Degerfors målvakt Ismael Diawara skulle säljas till svenska mästarna Malmö FF började under gårdagen att florera, vilket också visade sig vara sant. Det, tillsammans med en del annat, skapade en händelserik avslutning på transferfönstret för Degerfors IF och sportchef Patrik Werner.

– Det har varit intensivt i några dagar. Vi har vetat om en tid att vi skulle sälja ”Ismo”, så vi har varit beredda på en ny spelare. Naturligtvis är det tungt att tappa bra spelare, som har gjort den här resan med oss. Men det var omöjligt att stoppa, när kontakten togs ville vi ge honom chansen. Och han var väldigt sugen på det, säger Werner.

Ersättaren blev sedan presenterad dagen efter: Alfie Whiteman från Tottenham.

– Vi bestämde oss ganska snabbt för Alfie, även om det har gått fort de sista dagarna. Sen har vi generellt sett letat efter spets, även om vi redan har en bred och jämn trupp.

Degerfors lyckades även landa en till spelare, som presenterades under onsdagen, i form av ett välkänt namn i klubben. Axel Lindahl lånas ut från norska Bodö/Glimt till DIF.

– Vi har inte gjort så bra matcher som vi önskat, så vi tittade brett. Det viktigaste var att få in spelare som höjer oss och Axel landade in snabbt. Det var bara några dagar sedan vi tog kontakt och hittade en lånelösning. Vi är glada att han är på plats, säger Patrik Werner.

Djurdjic och Tamimi

Fler rykten började spridas under onsdagen, bland annat att Hammarbyprofilen Nikola Djurdjic var nära en påskrift för Degerfors. Enligt Sportexpressen var dessutom parterna muntligt överens.

– Det har stått om många spelare och det finns inte så mycket annat för mig att säga om det. Det är svårt att kommentera alla namn, flera lån av Tottenhamspelare dök upp på Twitter också, men det är inget för mig att kommentera. När mer är klart säger vi det, säger Patrik Werner.

Ett annat rykte gällde Jonathan Tamimi, som inte tränade med laget under onsdagen och uppgavs lämna Degerfors. Falska nyheter, enligt Werner.

– Vi är träningslediga i dag och han har inte lämnat i natt. Han kommer att träna i morgon, fredag, som vanligt.

Inga extrapoäng

Något som gör värvningen av Alfie Whiteman speciell, är att Degerfors sportchef därmed värvat från sin favoritklubb: Tottenham Hotspur.

– Det spelar inte så stor roll, vi får inga extrapoäng för det, säger Patrik Werner med ett skratt.

– Men det är lite kul. Du kommer upp på en högre hylla när du får mejla Tottenham. Och det är kul när han stått med Joe Hart och Hugo Lloris på träningar, spelare man känner till. Det är inte så många dagar sedan han spelade i samma lag som stjärnorna man har hållit på hela sitt liv.

Nöjda med truppen

Degerfors IF fick en trög inledning på allsvenskan, men kom sedan i gång och var obesegrade i flera matcher i rad. Sedan har det gått tyngre igen, men Patrik Werner har fortsatt ett förtroende för truppen han byggt.

– Vi har varit nöjda med den, även om vi är lite färgade av de senaste matcherna. Men vi har mött topplag också, så att vi förlorar är inte så konstigt även om vi släppt in för mycket mål. Det är tungt, även om det framför allt var Sirius och Varberg som var de viktiga matcherna.

– Vi är nöjda med truppen och har varit det hela tiden, men vi har saknat spets, som vi har letat efter. Axel är en sådan spelare. Sen ska jag inte sticka under stolen med att vi har kollat på fler positioner, även om vi inte hittat det vi letat efter. Det var lite fokus på att hitta bättre än det vi haft.

Men att någon mer spelare än Ismael Diawara skulle lämna DIF, var inte aktuellt.

– Nej, konstigt nog tänkte jag säga. Men så är det alltid att när man inte får spela så brukar man kanske vilja bli utlånad till någon klubb, men de (spelarna) verkar trivas bra här i Degerfors. Men det finns några ligor där fönstret fortfarande är öppet. Och det har gått väldigt fort med allting, så det är klart att om någon tycker att Axel kommer och petar ned någon lite grann så kan det komma önskemål om att vi ska titta efter en annan klubb, säger Patrik Werner.

– Men just nu har vi den trupp vi har och inget är på väg ut heller. Det känns bra, hösten är lång och vi behöver spelarna. Men det fattar jag också, att när man är en bra spelare som inte ens sitter på bänken blir man missnöjd. Men vi räknar med att slutföra säsongen med den trupp vi har.

Artikeltaggar

DegerforsDegerfors IFDegerfors IF HerrFotbollPatrik WernerStora Valla

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare