Regionen varnar för vaccinbedrägerier

Publicerad:
Genrebild. Foto: Jessica Gow/TT

Region Värmland uppmanar till vaksamhet efter att bedragare påstått sig vilja följa upp ett vaccinationsbesök – och bett den uppringda att logga in med bank-id.

Någon har blivit uppringd av en eller flera personer som påstår sig ringa från en av Region Värmlands vårdcentraler, för att följa upp ett vaccinationsbesök.

Den uppringda personen har sedan blivit uppmanad att logga in med bank-id.

Efter att hen förklarat att hen tillhör en annan vårdcentral, ringde det igen – då från ett nummer som hen kände igen från denna vårdcentral.

Numret visade sig vara vårdcentralens gamla nummer.

En polisanmälan har gjorts av den uppringda personen.

Nu uppmanar Region Värmland till vaksamhet: De ringer inte upp från vare sig vårdcentraler eller 1177 och ber någon logga in med bank-id.

– Det är beklämmande att man försöker lura människor. Jag vill att värmlänningarna ska vara medvetna om att vi inte arbetar så här, säger Madelene Johanzon, öppenvårdschef, i ett pressmeddelande från regionen.

Artikeltaggar

BedrägerierBrott & blåljusRegion VärmlandVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare