Hoppa till huvudinnehållet

Lina Watz om reaktionerna efter sommarpratet: ”Det har varit helt galet”

Publicerad:
Lina Watz sommarprat sändes den 10 augusti och senare i augusti väntar Paralympics i Tokyo.
Lina Watz sommarprat sändes den 10 augusti och senare i augusti väntar Paralympics i Tokyo. Foto: Mikael Grönberg

Paralympicsaktuella Lina Watz sommarprat i P1 berörde många. Hon pratar bland annat om hur det var att komma tillbaka till sjukhuset som sjuksköterska och glädjen när hon fick beskedet att hon var en del av Paralympicstruppen till Rio de Janeiro 2016.

– Många har blivit väldigt berörda av den delen och uppskattar den, säger Lina Watz.

Hur var det att förbereda sommarpratet?

– Det fanns så mycket jag vill prata om. Även om man får ungefär 50 minuter så hinner man inte få med allt. Det svåraste har varit att skala ned och samtidigt få med allt det man vill få med. Men jag är supernöjd med slutresultat.

Vilka reaktioner har du fått på ditt gripande sommarprat?

– Det är många som hör av sig och känner igen sig. Vissa är föräldrar och vissa har gått igenom liknande saker medan andra bara är glada att ha få tagit del av den paralympiska rörelsen.

Lina Watz tävlar i sitt andra Paralympics som arrangeras i Tokyo och inleds den 24 augusti.
Lina Watz tävlar i sitt andra Paralympics som arrangeras i Tokyo och inleds den 24 augusti.

Hur har det varit att få så många reaktioner?

– Det har varit helt galet. Jag förstod att det kanske skulle bli reaktioner eftersom det är sommar i P1. Men det har varit så mycket mer än vad jag kunde tänka mig. Folk hör av sig hela tiden, från morgon till kväll, och säger fina saker.

Vad ser du mest fram emot med paralympics i Tokyo?

– Att tävla såklart! Men även att få hela den paralympiska upplevelsen igen, det är väldigt speciellt. Jag ska försöka att bara njuta av det.

Hur håller du dig peppad?

– Jag har också perioder när det är tuffare. Men när det kommer till träningen så älskar jag att tävla, den kicken håller mig motiverad. Men om det känns tufft vet jag att jag varit på tuffare ställen, man får perspektiv när man gått igenom svårare saker.

Artikeltaggar

KarlstadLina WatzMänskligtParalandslaget i simningParalympicsSommar i P1Sport

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.