Hoppa till huvudinnehållet

Jätteseger när Valsarna säkrade slutspel: ”En rätt stor kross så det var roligt”

Publicerad:
Hemma på Tallhult vann Valsarna med 64–26 mot Smålänningarna. Här körde Valsarnas Victor Palovaara (röd hjälm) och Jesse Mustonen (blå hjälm) in en av många femettor.
Hemma på Tallhult vann Valsarna med 64–26 mot Smålänningarna. Här körde Valsarnas Victor Palovaara (röd hjälm) och Jesse Mustonen (blå hjälm) in en av många femettor. Foto: Olle Persson

Valsarna körde full gas från start och mosade Smålänningarna med 64–26 vilket även säkrade en slutspelsplats.

– Hela vårt lag gjorde det väldigt bra och då blev det så här stora siffror, säger Valsarnas Alexander Woentin som tog full pott med 15 poäng.

Anton, 13, i stortävling – stöttas av förre stjärnan: ”Vill bli världsmästare”

På onsdagskvällen var det dags för Valsarna från Hagfors att köra säsongens sjunde match i allsvenskan där Smålänningarna stod för motståndet. Ett lag som Valsarna den 30 juni besegrade med 47–42 på bortaplan och hemma på Tallhults motorstadion blev det en betydligt större seger för värmlänningarna.

Vinstsiffrorna efter 15 heat skrevs till 64–26 och redan i heat ett kom Valsarnas första femetta när Victor Palovaara vann och Jesse Mustonen blev tvåa.

Bäst av alla denna kväll var hemmaföraren Alexander Woentin som ställde upp i fem heat och tog full pott med 15 inkörda pinnar till sitt team.

Åtta femettor

Den 21-årige talangen som kommer från just Småland fick se sitt lag åka in sammanlagt åtta femettor i jättesegern.

– Det blev en rätt stor kross så det var roligt, säger Alexander Woentin och berättar mer:

– Vi trodde inte att det skulle bli så stora siffror, det trodde nog ingen av oss. Men jag tycker att hela vårt lag gjorde det väldigt bra och då blev det så här och det är bara bra inför framtiden. Jag tror att alla får med sig lite självförtroende från den här matchen.

Fyra av sju förare i Valsarnas lag på onsdagskvällen. Från vänster: Alexander Woentin, Victor Palovaara, Jonathan Ejnermark och Leon Flint.
Fyra av sju förare i Valsarnas lag på onsdagskvällen. Från vänster: Alexander Woentin, Victor Palovaara, Jonathan Ejnermark och Leon Flint. Foto: Olle Persson

Hur kändes det för egen del när du vann fem av fem heat?

– Jag hade väldigt bra starter i mina heat och banan var lite svårkörd och då underlättade det att jag startade bra. Men jag tycker att åkningen fungerade rätt så okej också.

Utskåpningen gav även Valsarna bonuspoängen mot Smålänningarna och med tre inkasserade pinnar har Valsarna nu säkrat en plats i slutspelet trots att det återstår tre matcher av serien.

– Det var skönt att vi lyckades säkra slutspelet nu. Vi har kvar att möta bland annat Team Rapid och Griparna som är två starka lag så det var skönt att vi kunde fixa det redan nu. Men vi ska nog kunna slå dem också så att vi får med oss en ännu bättre känsla inför slutspelet, konstaterar Woentin.

”Väldigt bra stämning”

Det blev med andra ord en kanonkväll på Tallhult där Alexander Woentin trivs med att köra speedway.

– Det var en väldigt bra stämning och det är alltid roligt att köra på Tallhult även om det skulle kunna komma lite mer publik nu framöver som lyfter fram oss ännu mer vilket vi behöver. Men det är som sagt väldigt kul att köra på Tallhult.

I den allsvenska tabellen är Valsarna nu tvåa med 12 poäng på sju matcher medan Smålänningarna står kvar som jumbo med noll pinnar efter åtta matcher. Indianerna Ungdom är serieledare med 13 poäng på åtta matcher.

Valsarna – Smålänningarna 64–26

Poäng, Valsarna: Alexander Woentin 15, Leon Flint 11, Victor Palovaara 11, Jesse Mustonen 10, Jonathan Ejnermark 8, Emil Millberg 6 och Jeremia Thelaus 3.

Smålänningarna: Casper Henriksson 12, Noel Wahlqvist 6, Theo Johansson 3, Emil Pörtner 2, Tony Gudbrand 2 och Maksymilian Bogdanowicz 1.

Valsarnas Jonathan Ejnermark (blå hjälm) och det brittiska nyförvärvet Leon Flint (röd hjälm) hjälpte här laget med en ny femetta på Tallhult.
Valsarnas Jonathan Ejnermark (blå hjälm) och det brittiska nyförvärvet Leon Flint (röd hjälm) hjälpte här laget med en ny femetta på Tallhult. Foto: Olle Persson

Artikeltaggar

Alexander WoentinAllsvenskan i speedwayEmil MillbergJeremia ThelausJesse MustonenJonathan EjnermarkLeon FlintSpeedwayValsarnaVictor Palovaara

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.