Göran Zachrisson är död – blev 83 år

Golf
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Göran Zachrisson avled på onsdagen, 83 år gammal.
Foto: NIKLAS LARSSON / TT
Den legendariske sportjournalisten Göran Zachrisson är död, rapporterar Expressen. Han avled under onsdagsmorgonen efter en tids cancersjukdom. Zachrisson blev 83 år gammal.

Den folkkäre profilen började kommentera golf på 60-talet. Sedan dess har han bevakat världens största golfturneringar för först SVT och sedan Nent Group. Han har även varit chefredaktör för Svensk Golf och skrivit för flera golfmagasin.

Jens Lind, som gjorde ett SVT-dokumentär om Zachrisson i fjol, bekräftar för Expressen att hans vän och förebild har gått bort.

– Göran är en av de största och en stilbildare för många, en föregångare på sitt underbara sätt att måla. Vi var på samma kanal under många år och jag uppskattade honom väldigt mycket, säger Jens Lind till tidningen.