Hoppa till huvudinnehållet

Wermlänningarne spelar – också –Värmlänningarna

Publicerad:
I Wermlänningarnes uppsättning spelas Erik av Henrik Axelsson och Anna av Hanne Hermansson.
I Wermlänningarnes uppsättning spelas Erik av Henrik Axelsson och Anna av Hanne Hermansson.

Till helgen är det dags för jubileumsupplagan av Värmlänningarna i Ransäter, men den 29 augusti kan en annan version av folklustspelet ses i Mangskog.

Äventyret i Ransäter regisseras av Olof Wretling i samarbete med Wermland opera och Ransäters hembygdsförening i en specialversion med stumfilm, solister och orkester. Där händer det den 13, 14 och 15 augusti.

Det som sker den 29 augusti är det Sällskapet Wermlänningarne i Arvika som står för. De ger sin uppsättning av folklustspelet Värmlänningarna i Mangskogs hembygdsgård. Erik spelas av Henrik Axelsson från Arvika och Anna av Hanne Hermansson från Hagfors.

Våghalsige Olof gör allkonstverk av Värmlänningarna: ”Djävulskt mäktigt”

Artikeltaggar

ArvikaMangskogNöje/KulturRansäterTeaterVärmlänningarna

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.