Hoppa till huvudinnehållet

Villapriserna i länet stiger näst mest i landet

Publicerad:
Villapriserna stiger i länet – men bostadsrättspriserna sjunker
Villapriserna stiger i länet – men bostadsrättspriserna sjunker Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Bostadsrättspriserna i Värmland har sjunkit med nio procent. Däremot har villapriserna stigit med åtta procent – näst mest i landet. Det visar siffror från Svensk Mäklarstatistik.

Statistiken visar siffror för de tre senaste månaderna. När det gäller statistiken för hela landet har priserna på bostadsrätter varit oförändrat och priserna för villor ökat med fyra procent.

– Även om den kraftiga prisuppgången i riket stannat av talar mycket för en rivstart på bostadsmarknaden efter sommaren, när de som skjutit upp sin flytt under pandemin nu lägger ut sin bostad till försäljning. Om utbudet ökar bör priserna stabiliseras och bostadsmarknaden bli mer hållbar, säger Marcus Svanberg, VD på Länsförsäkringar Fastighetsförmedling, i ett pressmeddelande.

Det senaste året har priserna på bostadsrätter i Värmland stigit med 20 procent, medan villapriserna har stigit med 15 procent.

Artikeltaggar

BostadsmarknadEkonomiLänsförsäkringar FastighetsförmedlingSvensk MäklarstatistikVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.