Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnklara Moonica Mac till Karlstad

Publicerad:
Debuten Stark & Sårbar kom 2019 och sedan dess har Moonica Mac skapat sig en alldeles egen plats på den svenska musikscenen. Nu är hon aktuell med spelning på Nöjesfabriken och TV-programmet Så mycket bättre.
Debuten Stark & Sårbar kom 2019 och sedan dess har Moonica Mac skapat sig en alldeles egen plats på den svenska musikscenen. Nu är hon aktuell med spelning på Nöjesfabriken och TV-programmet Så mycket bättre. Foto: Press

Med sin självklara stjärnstatus ställer sig Moonica Mac på Innergårdens scen på fredag. Stjärnglansen andas också ett jordnära förhållningssätt till både musik och publik. Hon säger att det är typiskt henne att ta något som gör ont och förvandla det till något fint och vill med sin musik förmedla att vi inte är ensamma om våra svåraste känslor.

Artisten Moonica Mac gästar Nöjesfabrikens Innergård på fredag. Hennes musik har trollbundit publiken sedan debuten 2019 och hon har bland annat jämförts med Lana Del Rey och Monica Zetterlund. Stilen är som en blandning mellan något poppigt, grundat i en vistradition, och fokus ligger på texterna som ofta kretsar kring livets djupare aspekter. Det är både ett personligt som allmängiltigt uttryck, något som bidragit till hennes omåttliga popularitet.

Live skapar Moonica alltid en magisk stämning och enligt sägnen lämnas ingen oberörd när man väl fått uppleva hennes röst i första person. Med låtar som Till slutet av augusti, Ibland och Alaska/All aska har hon fått miljontals lyssningar på digitala plattformar och genom åren har hon bland annat hunnit med att framträda på Grammisgalan och som förband på Miss Lis vårturné 2020.

I år är hon dessutom aktuell i TV4:s Så Mycket Bättre där bland andra Melissa Horn och Daniel Adams-Rey även medverkar.

Hon ser musikskapandet som ett sätt att få lätta på både ”hjärta och tanke” och finner tröst i skapandet. Konserten på fredag är del i Moonicas sommarturné och lär vara en av de sista chanserna att se henne på en liten scen innan hysterin kring Så Mycket Bättre startar.

Artikeltaggar

KarlstadMonica ZetterlundMusikNöje/KulturTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.