Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Bjälken i det egna ögat

Publicerad:
Inrikesminister Mikael Damberg (S) är inte överdrivet oroad av sommarens skjutningar, skriver Byrån.
Inrikesminister Mikael Damberg (S) är inte överdrivet oroad av sommarens skjutningar, skriver Byrån. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Det visade sig vara något banbrytande som regeringen nog aldrig försökt förut. En ny utredning, skriver Byrån.

Centerungdomarnas ordförande Réka Tolnai skrev på Twitter: ”Varför ska det vara så jävla svårt för vissa att se alla människor som lika mycket värda?

Ja, även Britt-Marie, 45, hon som Tolnai anser sitta i fikarummet, undrar nog över den frågan.

Regeringens standardlösning 1A

Inrikesminister Mikael Damberg (S) höll i veckan en pressträff för att presentera en nyhet i det brottsbekämpande arbetet. Det visade sig vara något banbrytande som regeringen nog aldrig försökt förut. En ny utredning!

Konsult-landet

Regeringen ämnar ta in konsulter för att utreda hur cementbristen har kunnat uppstå. Byrån undrar varför man inte passar på att lägga ut hela regeringsarbetet till konsulter. Det lär ju till exempel finnas fungerande regeringar så nära som i Danmark, Finland och Norge. Kanske skulle de vara villiga att styra Sverige – mot ett billigt arvode!

Moderna knallar

Svenska Dagbladet rapporterar att den stolta textilstaden Borås numer har en stark organiserad brottslighet på plats. Senaste åren har Borås fått se återkommande rån, mord och skjutningar. Var det så här knallekulturen skulle sluta?

Liten risk kan inträffa

Inrikesminister Mikael Damberg (S) är inte överdrivet oroad av sommarens skjutningar. "Om man tittar på hur många människor vi är i Sverige så är det fortfarande väldigt ovanligt att man drabbas", sade Damberg när han intervjuades i Sveriges radio 4/8.

Byrån menar att det med tanke på hur många människor det bor i Sverige är mycket oturligt att just Mikael Damberg blev ansvarig minister.

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

BoråsBubbel från ByrånCementaCUFGängkriminalitetMikael DambergRegeringenSigneratSkottlossningSocialdemokraternaSvenska DagbladetTwitter