Hoppa till huvudinnehållet

Holmberg: "Tycker vi är lite för enkla att skapa målchanser på"

Publicerad:
Degerfors tränare Andreas Holmberg. (Arkivbild) Foto: Anders Bjurö/TT

Degerfors släppte in 0–1 två minuter in i första halvlek och 0–3 fyra minuter in i andra.

– Jag tycker vi är lite för enkla att skapa chanser på, säger tränaren Andreas Holmberg efter förlusten.

Degerfors klarade hörnan från höger, men Alexander Bernhardsson skickade tillbaka bollen in i straffområdet från vänsterkanten och Leo Väisänen satte då 1–0 med en kraftfull nick.

"Lite av en röd tråd"

0–2 kom till på ett liknande sätt i 27:e. Daniel Janevski nickade undan Elfsborgs andra raka hörna, men Andrè Ibsen Rømer fick en ny inläggschans och då nådde Marokhy Ndione högst.

– Vi vet att Elfsborg är duktiga på fasta och då behöver vi göra det bättre. Det var inte direkta hörnmål, utan det hände saker innan målen. Då behöver vi jobba en hel del med att titta spelare, säger Holmberg.

– Det har varit lite av en röd tråd för målen vi har släppt in, vi har blivit för mycket bolltittande. Sista målet var passivt försvarsspel, de fick spela genom oss alldeles för enkelt. Det är såna bitar vi måste titta på och rätta till.

Vid 0–3 satte Elfsborg, mer precist, i gång en frispark precis framför det egna straffområdet vid 47.48 på matchklockan. Tolv sekunder senare låg bollen i mål.

Högerbacken Christopher Mc Vey kroppsfintade bort en framstörtande Abdelrahman Saidi, avancerade in på offensiv planhalva och slog en perfekt djupledsboll till Marokhy Ndione som hade sprungit sig fri mellan Oliver Ekroth och Daniel Janevski.

"Är imponerad"

Ndione petade bollen förbi framrusande Ismael Diawara, sköt mot mål och Jeppe Møldrup Okkels petade in bollen vid bortre stolpen.

Degerfors förde spelet efter 0–3, men kom aldrig riktigt nära ett mål efter Victor Edvardsens missade friläge i 34:e minuten.

Elfsborg kom närmast ett fjärde mål i matchen, ett friläge för Marokhy Ndione som sprang sig loss i djupled och tog sig förbi Oliver Ekroth, men matchen slutade 3–0.

– Jag är imponerad av Elfsborg, måste jag säga. Deras tyngd i båda straffområdena avgjorde till slut.

– Jag är ganska nöjd med vårt spel över hela matchen, men jag tycker att vi är lite för enkla att skapa målchanser på. Elfsborg hade en hel del förutom de tre målen, samtidigt som vi kanske borde ha satt någon vi också.

Saidi: ”Tycker inte att de var bättre än oss i första”Betyg: De var bäst mot Elfsborg

Artikeltaggar

Andreas HolmbergBoråsDegerfors IFDegerfors IF HerrFotboll

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.