Hoppa till huvudinnehållet

Smitta på vårdboende i Karlstad – kommunen vidtar åtgärder direkt

Publicerad:
Vårdboende inför besöksförbud efter att en av de boende smittats med covid-19. (Genrebild)
Vårdboende inför besöksförbud efter att en av de boende smittats med covid-19. (Genrebild) Foto: JESSICA GOW / TT

En av de boende på ett vårdboende i Karlstad har bekräftats smittad med covid-19. Det första fallet sedan i vintras. Nu stängs boendet för besök.

En av de boende på Zakrisdal vårdboende har bekräftats smittad med covid-19.

Besöksförbudet som infördes i mars 2020 och som gällde alla vårdboenden i Karlstad hävdes redan under hösten. Sedan dess har vårdboenden runt om i kommunen haft fall och då har man vidtagit samma åtgärder.

– Vi informerar all personal, vi provtar de som varit i kontakt med smittade och inför besöksförbud på vårdboendet det gäller, säger Per-Olov Johansson, verksamhetschef för vårdboende i Karlstads kommun.

Första fallet 2021

Fram tills nu har Karlstad kommun inte haft ett enda fall under hela 2021. Det senaste fallet som Per-Olov Johansson kan dra sig till minnes var i runt jul 2020.

– Vi har klarat oss väldigt bra under hela pandemin.

Besöksförbudet på Zakrisdals vårdboende gäller tills vidare.

– Vi har provtagit de personer som har varit i kontakt med den smittade. Tills vi får alla provsvar och vi ser att det inte sprider sig på något sätt så har vi besöksförbud.

– Det gäller över helgen nu och så får vi ta ställning nästa vecka, säger Per-Olov Johansson

Artikeltaggar

ÄldreboendeCoronavirusetKarlstads kommunKarlstads kommunPer-Olov JohanssonVård och omsorgVårdboende

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.