Hoppa till huvudinnehållet

Lokalt samarbete inom travet – satsning på mental träning

Publicerad:
Årjängstravet fortsätter sin satsning på de unga utövarna.
Årjängstravet fortsätter sin satsning på de unga utövarna. Foto: Joachim Lagercrantz

Årjängstravet fortsätter sin satsning på unga utövare.

Denna gång hamnar fokuset på mental träning.

Det är i samarbete med det lokala företaget Aircoil som travet nu plockar in den mentale coachen Stig Wiklund för en heldag.

Han har tidigare coachat skidstjärnor som Johan Olsson och Frida Karlsson och han säger så här om att delge kuskar sin kunskap:

– Så himla bra och inspirerande att Årjängstravet gör den här satsningen. Det gäller att möta framtiden och då är det viktigt att ligga i framkant.

Att Årjängstravet satsar på ungdomar har NWT berättat om tidigare. Det har visat sig vara lyckosamt. Under juni månad nådde man 100 deltagare i travskolan.

Under året har även satsningen Travrikes Unga sjösats. Det är en kuskserie inom det stora travet där unga inom regionen Värmland och Dalsland erbjuds lopp på regionens fyra banor. Där har unga och orutinerade kuskar fått coachning av lokala kuskar.

Den satsning som nu sker är ytterligare ett steg menar travbanechefen Johanna Karlin.

– De aktiva unga inom travsporten vill framåt och drömmer om karriärer inom travet. Jag skulle vilja ge de unga verktyg för att de ska stärkas, våga och tro på sig själva. Detsamma gäller vår tränarkår som jag också vill inspirera med hjälp av Stig. Det finns mycket i hur vi själva tänker och agerar som påverkar de resultat vi får och når.

Stig Wiklund besöker travet för en heldag den 7 september och har tre föreläsningar under dagen för olika grupper.

Artikeltaggar

Årjängs kommunÅrjängstravetJohanna KarlinNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.