Hoppa till huvudinnehållet

Överklagan avslås – nu kan utbyggnaden av Råda skola komma igång

Publicerad:
Nya lågstadiet på Råda skola invigdes 2019 av kommunalrådet Jens Fischer (OR)
Nya lågstadiet på Råda skola invigdes 2019 av kommunalrådet Jens Fischer (OR) Foto: Pia Holmström

I november förra året vann Peab upphandlingen när det gäller utbyggnad av Råda Skola till en F-6 skola. Men Brixly som lämnade det näst bästa budet överklagade upphandlingen. Nu har förvaltningsrätten meddelat att överklagan avslås.

Boo Westlund (OR) som är ordförande i barn- och bildningsnämnden kommenterar beslutet.

– Det var bra och väntat. Men tyvärr har det tagit alldeles för lång tid. Spontant tycker jag att man borde handlägga sånt här snabbare än vad man gör. Även om vi får rätt har det här bromsat upp hela processen.

Projekteringsarbetet för utbyggnaden var planerad att påbörjas i februari i år. Men på grund av överklagan har bygget stått helt still.

– En försening i byggprocessen på 7-8 månader är inte bra. Man ska ju ha rätt att överklaga. Men sedan måste vi ju ha en rättsapparat som klarar av att hantera en överklagan inom rimlig tid. I slutändan drabbar det förvaltningen och de som drabbas av beslutet; elever och lärare, säger han.

Utbyggnaden ska enligt plan stå klar 2023. Men Boo Westlund har en förhoppning om att det kan gå snabbare.

– Jag hoppas att vi kan komma igång under hösten. I så fall kanske skolan kan stå klar till skolstarten 2022.

Risk för att utbyggnaden av Råda skola försenasJuridisk tvist om upphandlingen av Råda skola

Artikeltaggar

Hagfors kommunRåda skolaSkola och utbildning

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.