Man i 35-årsåldern döms för en rad brott

Publicerad:
En man i 35-årsåldern döms för en rad olika brott. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 35-årsåldern döms för en rad olika brott, bland annat flera fall av stöld. Mannen ska nu överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Mannen, som är i 35-årsåldern och skriven i Charlottenberg, har begått en rad olika brott i Västvärmland det senaste året. För flera av dessa döms han nu.

Domen meddelades nyligen av Värmlands tingsrätt och där hittar vi inte mindre än nio olika målsägande – allt från butiker, restauranger till privatpersoner.

Mannen ska bland annat ha gjort inbrott i en butik i Arvika och brutit upp en kassaapparat och där stulit pengar. Samma kväll ska han också ha försökt bryta sig in i en annan butik, men misslyckats och fastnat med kofoten i dörren. Händelsen fångades på film av ett vittne, men mannen förnekar själv händelsen och menar att han endast försökte ta bort kofoten från dörren.

Ett annat brott som mannen döms för är hot mot tjänsteman. Händelsen inträffade i oktober förra året och mannen ska då ha hotat att skada ordningsvakten. Mannen förnekar dock brott och uppger i förhör att han ska ha druckit ett halvt ”kilo” vodka. Han minns att vakt och polis omhändertog honom men inte vad han har sagt till ordningsvakterna.

Mannen döms totalt för två fall av stöld, två fall av försök till stöld, tre fall av ringa stöld, ett fall av hot mot tjänsteman och ett fall av ringa narkotikabrott. Han frikänns för ett fall av stöld.

Mannen har suttit häktad och påföljden blir nu att han ska överlämnas till rättspsykiatrisk vård.

Artikeltaggar

ArvikaBrott & blåljusCharlottenbergFörsök till stöldRinga stöldStölderVärmlands tingsrätt

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare