Hoppa till huvudinnehållet

Många anmälningar om störande musik under natten

Publicerad:
Polisen fick flera anmälningar om stöande musik under natten - men också klagomål på att inte tillräckligt görs mot problemet.
Polisen fick flera anmälningar om stöande musik under natten - men också klagomål på att inte tillräckligt görs mot problemet. Foto: Johan Nilsson/TT

På flera ställen i länet fick polisen anmälningar om bilar som spelade störande musik under natten mot söndagen. Polisen fick också ta emot kritik för att de inte gör tillräckligt åt problemet.

I ett mejl till redaktionen beklagar sig en Karlstadbo över att det varit fullt med bilar som spelat störande musik i centrum under natten.

”Trots detta och att många larm om detta kommit in till polisen så har man nästan inte sett några poliser alls trots att det är straffbart att spela störande musik. Det är konstigt och anmärkningsvärt att man från polisen helt verkar struntar i detta och att dessutom polisen är smått otrevliga när man ringer och larmar om detta.”, skriver Karlstadbon.

Mats Öhman, presstalesperson för polisen i region Bergslagen, bekräftar att det har kommit in många samtal - men säger också att polisen jobbar hårt med problemet.

– Det är verkligen uppmärksammat. Men det är inte alltid prioriterat en lördagskväll med bråk, stök, fylla, våldsbrott, kanske någon trafikolycka. Det går inte att prioritera det här i alla lägen, hur stort bekymmer det än är för de boende. Hela Sveriges polis jobbar aktivt med det här. Det är rent bedrövligt hur det har blivit, säger Mats Öhman.

I en del av länet, i Sunne, lyckades polisen bra med att få rätsida på problemet och få dem som störde att sluta.

– Det var bara en patrull i tjänst där dessutom, de måste ha jobbat mycket med dialog, säger Mats Öhman.

Sedan lagändringen som ger polisen möjlighet att skriva ut en ordningsbot direkt på plats klassas det nu som förargelseväckande beteende och ger 1000 kronor i böter om man spelar störande musik. Men det är inte enda belastningen som det ger.

– Om föraren är den som blir rapporterad ger det även en belastning på körkortet. Det ska man ha i åtanke, det är nog inte så roligt att bli av med körkortet för att man inte kan hålla volymen nere, säger Mats Öhman.

Artikeltaggar

Brott & blåljusBrott mot ordningslagenFörargelseväckande beteendeKarlstadMats ÖhmanPolisenSunne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.