Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen skriver nytt NHL-kontrakt

Publicerad:
Asplund har skrivit på för ytterligare två år med Buffalo.
Asplund har skrivit på för ytterligare två år med Buffalo. Foto: Adrian Kraus

Rasmus Asplund med rötterna i Filipstad har skrivit på ett tvåårskontrakt med NHL-laget Buffalo Sabres. Kontraktet är värt över 14 miljoner svenska kronor.

– Förhoppningsvis har jag spelat tillräckligt bra för att kunna vara en del av nästa års NHL-lag, säger forwarden till lagets hemsida.

Först valde Buffalo att skydda värmlänningen i expansionsdraften. Då började ryktena gå om att det blir en fortsättning I Buffalo. Tidigare i veckan meddelade klubben att de kommer ge ett så kallat kvalificerat erbjudande. Vilket innebär kort och gott att de vill behålla honom.

Trots att Buffalo hade rättigheterna till Asplund fanns det en möjlighet att han skulle hamna hos en annan NHL-klubb om inte Sabres matchade andra lagens erbjudande.

Men nu står det klart att Filipstadssonen kritat på ett tvåårskontrakt värt 825 000 dollar per säsong, över 14 miljoner kronor, med Buffalo och blir därmed klubben trogen.

– Förhoppningsvis har jag gjort det tillräckligt bra för att vara en del av det här under en lång tid framöver, för det är vad jag vill.

Artikeltaggar

IshockeyRasmus Asplund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.