Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska fotbollsprofilerna om landslaget i Tokyo: ”De vinner”

Publicerad:
Annica Barsley tidigare Svensson tror Sverige kniper guldmedaljen.
Annica Barsley tidigare Svensson tror Sverige kniper guldmedaljen. Foto: PONTUS LUNDAHL / TT

Idag, fredag klockan tolv fortsätter landslaget sin resa mot guldet i de olympiska spelen i Tokyo. Läs vad tre värmländska fotbollsprofiler tycker om Sveriges insats hittills, vilken spelare som imponerat mest och hur långt de tror att Sverige kan gå.

Annica Barsley, fd landslagsspelare

Om Sveriges insats:

– Jättekul, de har verkligen spelat riktigt bra fotboll under mästerskapet. Jag tycker de visade under stunder att de hade den här nivån i sig i förra VM, men nu har de verkligen fått till det. Det är många bra spelare och det känns som att ledarstaben har fått ihop laget bra, det verkar vara en harmonisk grupp vilket är bra vid mästerskap.

Om spelaren som imponerat mest:

– Nathalie Björn har imponerat mest på mig tror jag. Hon har ju inte spelat back så mycket i landslaget, men hon gör det väldigt bra. Jag var lite orolig inför matchen mot USA efter att Fischer, Eriksson och Sembrant inte skulle vara med men de andra gjorde det riktigt bra.

Om Sveriges insats:

– Jag tror och hoppas att de går till final. Jag tycker vi ska slå Japan och efter det tror jag vi kommer möta Storbritannien och den matchen tror jag också vi vinner. Sedan i final tror jag att det blir USA eller Brasilien. Men jag tror vi kan vinna guld.

Dave Mosson har imponerats av veteranen Caroline Seger.
Dave Mosson har imponerats av veteranen Caroline Seger. Foto: Mattias Lundin

Dave Mosson, tränarprofil

Om Sveriges insats:

– Man kan inte vara annat än otroligt imponerad. Segern mot USA var verkligen ett genombrott för hela laget, det är inte ofta en sådan nation förlorar. Den segern tillsammans med vändningen mot Australien och promenadsegern mot Nya Zeeland ger laget gott självförtroende.

Om spelaren som imponerat mest:

– Det finns många fina nya talanger i laget men jag kan inte säga annat än Caroline Seger. Hon har varit med så länge och håller en så hög nivå. Hon är väldigt viktig för laget och bidrar med mycket rutin.

Om hur långt Sverige går:

– Om de fortsätter spela på det här viset har de stora chanser att nå en final. Jag är inte en av de som svävar iväg direkt och säger att de ska vinna guld nu, de måste fortsätta spela bra och då finns den möjligheten såklart.

Frida Broström tror att USA, Brasilien och Nederländerna är de största hoten.
Frida Broström tror att USA, Brasilien och Nederländerna är de största hoten. Foto: Jeanette Dahlstrom

Frida Broström, lagkapten Mallbacken

Om Sveriges insats:

– De har varit riktigt riktigt bra. Jag blev väldigt imponerad av matchen mot Nya Zeeland, de byter ut nästan hela elvan och de som kommer in gör det fantastiskt. Det visar på vilken otrolig bredd laget har.

Om spelaren som imponerat mest:

– Filippa Angeldahl, hon har en otrolig blick för spelet. Hon kan slå långa perfekta crossbollar och slå en perfekt avvägd genomskärare, hennes passningsspel är riktigt bra. Jag tycker hon har varit helt outstanding.

Om hur långt Sverige går:

– Jag tror de vinner hela turneringen. De har spelat så otroligt bra och de kommer fortsätta med det. Största hoten enligt mig är nog USA, Brasilien och Nederländerna.

Artikeltaggar

Annica BarsleyDave MossonFotbollFrida Broström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.