Hoppa till huvudinnehållet

Klart inatt – här är Adam Werners nya NHL-klubb

Publicerad:
Adam Werner har skrivit på för Calgary Flames.
Adam Werner har skrivit på för Calgary Flames. Foto: FREDRIK KARLSSON

Tidigare Färjestadsmålvakten Adam Werner blev inatt, svensk tid, klar för Calgary Flames.

Calgary nästa: ” Kommer till ett lag som tror på mig”

24-åringen från Mariestad släpptes av Colorado Avalanche under tisdagen. Efter beskedet från Colorado sa Werner att han vill stanna kvar i Nordamerika.

– Det är målet och förhoppningsvis hittar vi någonting där borta. Ett lag som tror på mig och vill satsa och har en tydlig plan för mig. Sedan kanske det inte blir NHL direkt, utan AHL till en början, sa Werner inför att den ”öppna marknaden” i NHL skulle kicka igång.

Och det gick snabbt. Under natten mot torsdagen, svensk tid, meddelade Calgary Flames att man sajnat med målvakten. Han har skrivit på för ett år i klubben och det handlar om ett tvåvägskontrakt som innebär att han har olika lön beroende på om han kommer att spela i NHL eller AHL.

Artikeltaggar

Adam WernerIshockeyNHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.