Hoppa till huvudinnehållet

Crossfit Games: Pia var överlägsen

Publicerad:
Diane Tortora gratulerar Pia Gund till segern i det sjätte eventet efter att Crossfit Mejeriets Gund utklassat sina motståndare.
Diane Tortora gratulerar Pia Gund till segern i det sjätte eventet efter att Crossfit Mejeriets Gund utklassat sina motståndare.

Pia Gund kom tillbaka med besked i torsdagens första event i Crossfit Games. En övertygande seger och i tiebreaken var hon över två minuter före tvåan.

– Det var rena jordskredssegern, utbrast en mycket nöjd coach i Erik Nordlöf, för det finns inget annat betyg när man är två och en halv minut före tvåan.

Pia ledde från början till slut och var ohotad efter att ha kört chest to bar, stakning och double under (rephoppning) i tre varv fanns inte krafterna till de avslutande muscle ups. Ingen av damerna klarade dock tidsgränsen på 16 minuter, men Pia hade kommit längst när tiden gått ut.

Det var en mycket koncentrerad Pia Gund,som speciellt i double unders hade betydligt mindre problem än konkurrenterna. Hon tog sig an stakningen i klar ledning och den behöll hon eventet ut, även om hon som all övriga inte klarade de avslutande bar muscle ups.

– Då var krafterna slut, men jag är så nöjd över hur jag kunde genomföra tävlingen. Och det kändes som jag hade full kontroll hela tiden, utbrast en strålande Pia Gund direkt tävlingen.

Segern gav Pia 100 poäng och förde upp henne till femte plats igen med bara 15 poäng till pallen.

Nu återstår kvällens tävling som innehåller wall climb och thrusters. Ett par grenar som Pia Gund vanligtvis kan kämpa med de bästa om en topplacering.

Crossfit Games: Finalpass som passar Pia

Artikeltaggar

CrossfitCrossfit GamesMadisonPia Gund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.