Hoppa till huvudinnehållet

Crossfit Games: Finalpass som passar Pia

Publicerad:
Pia Gund är sammanbiten inför finaltävlingarna, som avgörs under kvällen.

Pia Gund har en delad sjätteplats inför kvällens två avslutande event i Crossfit Games i Madison, Wisconsin. Hon har 50 poäng upp till bronsplatsen och enligt coachen Erik Nordlöf finns chansen till pallplacering, då det avslutande gymnastiska eventet är hennes styrka. Men både han och Pia Gund är osäkra över hur mycket hennes skadade lår kommer att hindra henne i de två avslutande eventen.

– Inför sista dagen har vi fått gymnastiska event som jag vet passar Pia. Jag tror inte heller att hennes ben kommer påverka henne så mycket i dessa. Så långt i tävlingen så har det inte varit någon gymnastik överhuvudtaget. Historiskt sett så har Pia presterat mycket bra i event som dessa. Utifrån tidigare event i kvalet kan jag dock se att övriga framför Pia har väldigt svårt för gymnastik. Nu hoppas vi bara att tillräckligt många hamnar mellan Pia och dom som ligger före henne. Pallen är inom räckhåll, säger Erik Nordlöf.

Första eventet i dag innehåller totalt 25 wall walks och thrusters fördelade på fem varv. I kvällens final handlar det om 30 chest to bar pull ups, 36 kalorier stakmaskin och 225 double unders (rephoppning) totalt under tre varv.

– Normalt sett är det här övningar som jag gillar och känner mig bekväm i. Nu hoppas jag bara att det fungerar med benet. Jag haltar mig fram fortfarande så jag är glad att vi inte ska springa något mer idag, säger Pia Gund.

Crosfit Games sänds på Youtube och Pia går i elden cirka 16.30 för första eventet. Den avslutande finalen avgörs med start omkring 19.30.

Artikeltaggar

CrossfitCrossfit GamesMadisonPia Gund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.