Hoppa till huvudinnehållet

Brodern om mordförsöket: ”Sådant här händer inte i lilla Kristinehamn”

Publicerad:
Restaurangen håller öppet och många kunder har ringt och kommit förbi med blommor.
Restaurangen håller öppet och många kunder har ringt och kommit förbi med blommor. Foto: Maja Olsson

Restaurangen har funnits i 26 år och mordförsöket som skedde för drygt två veckor sedan är svårt att ta in.

– Sådant här händer inte i Kristinehamn. I Malmö och Göteborg men inte Kristinehamn. Jag och min bror lever helt vanliga liv, vi går till jobbet sedan går vi hem till våra familjer, säger restaurangägarens bror, som även han arbetar på restaurangen.

Restaurangägaren vårdas fortfarande på sjukhus i Karlstad. De båda bröderna talas vid över videosamtal dagligen.

Restaurangägarens bror hade under tisdagseftermiddagen den 13 juli gått hem för att vila för att sedan komma tillbaka några timmar senare. Restaurangägaren arbetade därför ensam när den beväpnade mannen kom in. På plats fanns fyra till fem personer som slagit sig ned för en bit mat.

– Det är många som är oroliga och inte vågar sig hit. De som vanligtvis stannade och åt är bara här korta stunder nu, säger brodern.

Restaurangägarens bror tvingas av ekonomiska skäl att ha restaurangen öppen. Han känner obehag och är inte tillfreds med att arbeta ensam. Han har heller inte möjlighet att ta in ytterligare personal.

Många kunder har frågat varför restaurangägaren blev utsatt för ett mordförsök och hans bror frågar sig samma sak. Men han känner sig trygg i att poliserna gör ett bra jobb.

Kunderna visar omtanke

Det är många som visat sin omtanke genom att lämna blommor till restaurangen.

– Gamla kunder som flyttat från Kristinehamn har till och med ringt och frågat hur min bror mår, säger han.

Mordförsöket: Misstänkt häktadMordförsöket: Ännu en misstänkt för knivattack mot restaurangägarenMisstänkt för mordförsök på fri fot

Artikeltaggar

Brott & blåljusKristinehamnMordförsök

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.