Hoppa till huvudinnehållet

Pia närmar sig toppen!

Publicerad:
Sliten och med ett värkande lår har Pia Gund just gått i mål som sjua i tisdagsmorgonens fjärde event i Crossfit Games för women 65+. Tävlingarna genomförs i 30-35 graders värme i Madison, Wisconsin.
Sliten och med ett värkande lår har Pia Gund just gått i mål som sjua i tisdagsmorgonens fjärde event i Crossfit Games för women 65+. Tävlingarna genomförs i 30-35 graders värme i Madison, Wisconsin.

Pia Gund fortsätter sin kamp i Crossfit Games trots gårdagens bristning i lårmuskeln. Onsdagens första event gav en sjundeplats och det innebär att hon fortsätter närma sig toppen i Women 65+ och ligger nu femma i sammandraget.

Amerikanskan Lidia Beer är helt överlägsen och har vunnit två event och blivit trea i två. Hon leder på 380 poäng och Pia Gund är 135 poäng bakom på femte plats, men har bara 40 poäng till tredjeplatsen.

Det var dock med rejäl smärta som Pia inledde dagen. Gårdagskvällens läkarundersökning av bristningen och blödningen i baksidan på hennes högra lår innebar fortsatt isbehandling, tejpning och värktabletter. Skadan är naturligtvis inte läkt, men insatserna har lindrat något.

- Hon är dock klart hindrad i alla rörelser med benen och det stör henne mental, även om hon klarar att hantera smärtan. Och hon fortsätter verkligen att kämpa mot smärta och trötthet, säger hennes coach Erik Nordlöf.

Onsdagens workout, som var tidsbegränsad till 16 minuter, inleddes med bike erg(spinning), situps, benböj med dubbla hantlar över huvudet, benböj med en sandsäck på nacken som sedan bars (bearhug carry) 50 meter in i mål.

Pia klarade uppgiften på 13,48.

Nu väntar kvällens simevent, som startar cirka 17.30 svensk tid. I morgon torsdag avslutas tävlingen med två event.

Artikeltaggar

CrossfitCrossfit Games

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.