Hoppa till huvudinnehållet

Werner fri att leta ny klubb

Publicerad:
Adam Werner befinner sig hemma i Mariestad. Förutom träning letar han ny klubb. Foto: Emma Wallskog

Mariestadskillen Adam Werner blir inte kvar i NHL-laget Colorado Avalances organisation.

Under tisdagen stod det klart att 24-åringen blir free agent.

– Jag tycker att jag spelat så pass bra att jag borde få kontrakt. Samtidigt är jag glad över att de inte la budet. Nu blir jag mer fri, säger Adam efter ett gympass hemma i Mariestad.

De senaste dagarna har NHL-klubbarna gett besked om vilka spelare de vill behålla och vilka de släpper.

Adam Werner lämnade Färjestad för Colorado till säsongen 2019/2020. Pandemin har gjort tillvaron ryckig för spelarna och Adam åkte över Atlanten för en andra säsong vid jul 2020.

Målvakten spelade tolv matcher i AHL-laget Colorado Eagles och tillhörde även den så kallade taxi squad, som följde med NHL-laget för att med kort varsel kunna hoppa in i matcherna. Han hamnade mitt emellan NHL och AHL och spelade sina första matcher i mars.

– Jag avslutade med fyra raka vinster och spelade troligtvis min bästa hockey i karriären. Fast situationen var inte optimal.

Adam åkte hem till Mariestad efter att Colorado Avalanche blivit utslaget i Stanley cup-slutspelet.

Sedan dess har han tränat för att förbereda sig inför den kommande säsongen - och vänta på vad som händer med kontrakt.

Adam är inte tillfredsställd med den situation som varit under säsongen.

– Jag är inte exalterad över hur de skött det. Det har saknats en tydlig plan för mig. Det har varit många spelare hit och dit under en speciell säsong, samtidigt vet jag inte hur de skulle lösa det på ett bättre sätt. Coronan ställer till allt.

Det har saknats en tydlig plan för mig

Adam fortsätter:

– Självklart är det tråkigt att de inte ville ha kvar mig, men jag är inte jättemissnöjd med det beslutet.

Satsningen mot NHL går vidare.

– Det är målet och förhoppningsvis hittar vi någonting där borta. Ett lag som tror på mig och vill satsa och har en tydlig plan för mig. Sedan kanske det inte blir NHL direkt, utan AHL till en början, säger Werner, som längtar efter en normal säsong.

Adam hoppas på att göra klart med ny klubb så fort som möjligt.

– Men det kan både ta tid och gå fort. Viktigast är att det blir rätt. Att jag hamnar bland de tre och få chansen att spela mycket.

Adam Werner stod några få NHL-matcher med Colorado Avalanche. Nu är det klart att han lämnar organisationen och letar ny klubb.
Adam Werner stod några få NHL-matcher med Colorado Avalanche. Nu är det klart att han lämnar organisationen och letar ny klubb. Foto: FRED GREENSLADE

Artikeltaggar

Adam WernerFärjestad BK HerrIshockeyMariestad Bois HCNHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.