Hoppa till huvudinnehållet

NHL-klubbarnas besked – släpper FBK-bekantingarna

Publicerad:
Förre Färjestadsmålvakten Adam Werner släpps av Colorado Avalanche.
Förre Färjestadsmålvakten Adam Werner släpps av Colorado Avalanche. Foto: FREDRIK KARLSSON

Nu står det klart att Adam Werner släpps av Colorado Avalanche. Den tidigare Färjestadsmålvakten kliver ut på fria marknaden imorgon.

Werner fri att leta ny klubb

Werner kom till Colorado från FBK för två år sedan. Förra säsongen lånades han ut till Vita Hästen innan han kom tillbaka för att spela i AHL med Colorado Eagles.

Mariestadssonen sa i en intervju i början av juli, att han gärna stannar kvar i AHL.

– Jag vill hamna på ett ställe där jag är förstamålvakt i AHL, får ett stort ansvar och kan visa att jag är redo att ta nästa steg. Sen beror det på vad som dyker upp, det finns ingen garanti över att det dyker upp något i NHL, samtidigt börjar det tighta till sig i Sverige också. Det är väl under de kommande veckorna vi får se vad som dyker upp.

De senaste dagarna har NHL-klubbarna gett besked om vilka spelare man vill behålla inför den kommande säsongen, och vilka som släpps.

Om klubbarna inte längre vill behålla rättigheterna till sina ”restricted free agents” blir de fria på öppna marknaden imorgon.

St. Louis Blues meddelade under måndagen att man släpper sina rättigheter för Jacob de la Rose, som skrivit på för Färjestad. Han kommer också att bli en ”free agent” och kommer därmed kunna skriva på för vilken NHL-klubb han vill – dock tidigast nästa sommar med anledning av att han har kontrakt med Färjestad, och tiden för övergångar mellan SHL-spelare och NHL då har gått ut.

Artikeltaggar

Adam WernerFärjestad BK HerrIshockeyJacob de la RoseNHLSt. Louis Blues

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.