Insändare: Ung kvinna fick inte hjälp – begick självmord

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Hur många fler ska behöva se suicid som enda utvägen och bli hemskickad av psykiatrin innan förändring sker? Det undrar insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Ytterligare en ung person har valt att avsluta sitt liv. En vän som var älskad av många och nu oerhört saknad. Som om inte detta vore tragiskt nog i sig så finns det ytterligare ett problem här. Problemet är inte att vi runtom inte har försökt – utan vården och samhället som inte gjort sitt jobb.

Jag vet inte om felet ligger hos våra politiker i Värmland och då främst de styrande i Karlstad eller om det är inkompetens hos vården som är problemet. När man flera gånger ber om hjälp men inte anses vara sjuk nog eller tillräckligt mycket i riskzon utan skickas hem flera gånger – vem är då ansvarig? Denna unga kvinna finns nu inte längre med oss och det går inte att komma ifrån att hon inte fick hjälp när hon bad om det. Hur många fler ska behöva se suicid som enda utvägen och bli hemskickad av psykiatrin innan förändring sker? Vem tar ansvar för de i samhället som mår dåligt?

Gymnasielärare

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.