Hoppa till huvudinnehållet

Värmlänningen fick draftbeskedet under match: ”Väldigt speciellt”

Publicerad:
Färjestads Joel Nyström valdes av Carolina.
Färjestads Joel Nyström valdes av Carolina. Foto: PETER HOLGERSSON

Värmlänningen Joel Nyström blev under lördagen vald av Carolina Hurricanes, men han fick veta det på ett lite annorlunda sätt än de flesta andra.

– Det var väldigt speciellt, men jag är otroligt glad, säger FBK-talangen till NWT.

FBK-talangen plockades i NHL-draftenVärmlänningarna som NHL-draftats de senaste 10 åren – det gör de i dag

Den högerfattade backen befinner sig just nu i USA med Juniorkronorna. Under fredagen satt hela laget tillsammans och följde första rundan i draften där hela sex svenska spelare blev valda.

När NHL-draftens 2-7:e runda genomfördes spelade Nyström och resten av laget match. Värmlänningen hade precis satt sig på bänken igen när en sjukvårdare kom fram till honom och gav honom beskedet.

– Ryan, en sjukvårdare, kom fram till mig och sa att jag blivit vald av Carolina. Det var väldigt speciellt att få reda på det sättet men jag blev ju såklart sjukt glad.

Han fortsätter:

– Jag och många andra hockeyintresserade har ju kollat på draften i alla år och det känns sjukt att nu har blivit vald. Det är en dröm som gått i uppfyllelse helt klart.

Något direkt firande blev det dock inte för FBK-talangen.

– Vi förlorade matchen så det var ju lite konstig känsla efteråt, men jag var ju glad för att ha blivit vald men något direkt firande blev det inte.

Att det blev just Carolina verkar backen vara nöjd med, men det kom inte som en jättestor överraskning.

– Jag hade pratat med Carolina innan och är väldigt glad att just de plockade mig. De verkar vara en jättebra organisation.

Om han ska dit på någon camp eller liknande vet inte 19-åringen ännu.

– Jag tror de senaste två samlingarna har blivit inställda på grund av pandemin så jag vet faktiskt inte om jag ska dit än.

Nyström valdes i sjunde rundan som 219:e totalt.

Artikeltaggar

Carolina HurricanesFärjestad BK HerrIshockeyJoel Nyström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.