Bubbel från Byrån: Hat på Twitter

Signerat
PUBLICERAD:
Femton år efter sin lansering har Twitter ännu överlevt alla rykten om sin nära förestående död, noterar Byrån.
Foto: Larsen, Håkon Mosvold
Behöver vi verkligen mer hat på nätet, undrar Byrån.

Femton år efter sin lansering har Twitter ännu överlevt alla rykten om sin nära förestående död. Och den verkar inte så nära förestående heller. Med över 353 miljoner användare per månad skickas runt 500 miljoner tweets per dag. 2018 talades det om att ta bort hjärtat, det vill säga funktionen som visar att man gillar ett inlägg, som ett steg i att skapa ett hälsosammare debattklimat på nätet. Det gjordes aldrig, men nu är det prat om att lägga till en ogilla-knapp i stället. Men behöver vi verkligen mer hat på nätet?

Långväga gäster

Två örlogsmän ur iranska marinen har seglat ända till Östersjön för att delta i en rysk övning. Byrån gissar att det varit en pers.

Fem över tolv, som vanligt

Regeringen har i ett plötsligt utbrott av handlingskraft beslutat att slopa straffrabatten för unga vuxna brottslingar. Det är ett förslag som riksdagen ställde sig bakom för fem år sedan. Med tanke på hastigheten regeringen agerar med undrar byrån om det inte är dags att börja driva slopad pensionärsrabatt för gängkriminella.

Monopolet levererar enligt plan

Systembolaget rapporterar tomma hyllor under sommarvärmen. Bolaget skyller på underleverantörer. Men byrån undrar varför Systembolaget skäms. Ett alkoholmonopol som både levererar tomma hyllor och minskad konsumtion har ju lyckats med föresatsen.

Sveriges dyraste pizzabud

Gisslandramat på Hällebyanstalten slutade som bekant med Kebabpizza. Sannolikt var det några av de samhällsekonomiskt dyraste pizzaleveranserna i Sveriges historia. Byrån hoppas att åtminstone grundkostnaden dras från dagpenningen. Annars kan någon få för sig att använda rättsstaten som pizzabud igen.

Svenska Nyhetsbyrån

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.