Hoppa till huvudinnehållet

Rocken ska eka över Fryken

Publicerad:
Andreas Jonsson & Pink Cadillac Band ger alltid järnet på scen. Bandet består av Lars Nilsson - gitarr, Andreas Jonson - sång/gitarr, Christian Jernbro - trummor, Peter Wanngren - bas/sång och Matilda Röjdemo - piano.
Andreas Jonsson & Pink Cadillac Band ger alltid järnet på scen. Bandet består av Lars Nilsson - gitarr, Andreas Jonson - sång/gitarr, Christian Jernbro - trummor, Peter Wanngren - bas/sång och Matilda Röjdemo - piano. Foto: Emil Jonsson

Pink Cadillac Band är ett rutinerat gäng som fått många rockälskare att stampa takten genom åren. Ikväll bjuder de in till den kanske enda spelningen i sommar, utomhus på Kils hembygdsgård. Garanterat tillfredsställande för den som vill känna av lite drag under galoscherna.

För den som har en dragning åt rock n roll från 50-60-talet är bandet Pink Cadillac Band säkert ingen nyhet. De har under åren successivt byggt upp en trogen publik i Värmland med omnejd och intresset för detta kompetenta band verkar bara öka.

Nu när kultur- och nöjeslivet sakta men säkert börjar återgå till det normala märks det hur sugna både publik och kulturutövare är på att få komma ut och uppleva saker tillsammans igen och gänget i Pink Cadillac band är inget undantag. Idag är de dubbelt aktuella genom att de först ska medverka i säsongsavslutning av radioprogrammet Sommarluffen på P4 och sedan ställa till med utomhusspelning på Kils Hembygdsgård.

Bandets frontfigur Andreas Jonsson berättar hur bandet var sugna på att hitta på något och när P4 frågade om de ville delta i radioprogrammet bestämde de att också köra en konsert på kvällen. Hembygdsgården i Kil har gott om plats så att alla restriktioner som råder kan följas med enkelhet.

Uppskjuten turné

– I sommar blir det nog bara en eller två spelningar, men vi hoppas på att så snart som möjligt komma ut på vägarna igen, säger Andreas.

Bandet har en turné tillsammans med Staffan Hellstrand bokad men har varit tvungna att skjuta upp den tre gånger redan. Om allt går vägen kanske turnén går att genomföra senare i år men Andreas vet ingenting säkert.

– Det är ett lite annorlunda samarbete vi har med Staffan. Jag träffade honom på en nyårskonsert för tre år sedan där vi spelade ihop. Det blev så bra att vi bestämde oss för att boka några spelningar där vi kompar honom. Han har så många bra låtar och vi i bandet får bredda vår repertoar vilket alltid är kul.

Andreas berättar också att bandet haft fokus på att skriva eget material och att planen i framtiden är att köra mer av detta.

– Vi är i processen att spela in en ny skiva. Den senaste heter We`re Ready och finns på både CD och vinyl. Vi har märkt att intresset för vinylskivor har ökat de senaste åren, säger Anders.

Andreas Jonsson sjunger och spelar gitarr i Pink Cadillac Band. Han ser fram emot att möta publiken igen ikväll i Kil.
Andreas Jonsson sjunger och spelar gitarr i Pink Cadillac Band. Han ser fram emot att möta publiken igen ikväll i Kil. Foto: Emil Jonsson

Ökat intresse

Att det även finns ett ökat intresse för bandet som sådant står alldeles klart. Andreas säger att de under de senaste två-tre åren fått fler och fler spelningar.

– Undantaget förra året då, annars kör vi numera ungefär 40 spelningar per år. Framtiden känns lovande, skrattar han.

Kvällens spelning kommer att bjuda på det bästa av bandets repertoar vilket inte bara innefattar rockklassiker av Chuck Berry, Elvis Presley och Jerry Lee Lewis. Sedan några år tillbaka har bandet även gjort hyllningskonserter till Sven-Ingvars och några godbitar från detta folkkära band kommer det också att bjudas på, samt några smakprov på bandets eget material.

– Det kommer att bli en toppenkväll i det fina vädret med utsikt över Fryken. Kan det bli bättre? Året som gått har varit trist för oss i nöjesbranschen och det ska bli så kul att möta publik igen, säger Andreas.

Artikeltaggar

Andreas JonssonElvis PresleyMusikNöje/KulturP4Staffan HellstrandThe Pink Cadillac Band

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.