Boende utan vatten på Tullholmen

Publicerad:
Arkivbild. Foto: CHRISTINE OLSSON / TT

På grund av ett grävjobb blev boende på Tullholmen i Karlstad utan vatten meddelade Karlstads kommun i ett pressmeddelande strax efter 10-tiden på torsdagen. Vid 10.20 var vattnet på väg tillbaka.

I samband med att ett bygge på Bogsprötsgatan skulle få vatten behövde en vattenledning stängas av och vattnet ledas om. Det var då felet uppstod – enligt kommunen ska en felaktigt stängd ventil ha gjort att vattnet inte gick att leda om som planerat. Just nu letar man efter ventilen och problemet hoppas vara åtgärdat innan lunch.

De som står utan vatten är boende och företag på Packhusallén, Bogsprötsgatan och Kanikenäsbanken.

Vid 10.20 hade man lokaliserat ventilen och öppnat den. Vattnet ska snart vara tillbaka för alla utom de som tidigare blivit informerad om att deras vatten skulle vara borta under arbetet på Bogsprötsgatan.

Artikeltaggar

SamhälleTullholmenVatten

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare