Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska SHL-profilernas dom – de är guldfavoriter i år

Publicerad:
Simon Bertilsson tror inte att Färjestad har bäst chans på guldet.
Simon Bertilsson tror inte att Färjestad har bäst chans på guldet. Foto: TOBIAS STERNER

NWT tar tempen på de värmländska SHL-profilerna. Läs vad de tycker om sitt egna lags övergångsfönster, Färjestads supervärvningar, fullsatta SHL-arenor och vilka de tror kommer ta hem Le Mat-pokalen i april.

Arvikasonen Johan Olofsson har FBK som sin guldfavorit.
Arvikasonen Johan Olofsson har FBK som sin guldfavorit. Foto: Andreas Hillergren

Johan Olofsson, Malmö Redhawks

Om Malmös fönster:

– Jag tycker vi gjort det riktigt riktigt bra, vi har fått in mycket spets i truppen. Värvningen av Carl Söderberg tycker jag är en av SHL:s bästa. Vi har även stärkt upp bra på backsidan. Vi saknar en till spetsforward annars ser det kanon ut.

Om Färjestads fönster:

– Det skojar man inte bort. Det ser väldigt dyrt ut, men också väldigt bra. Intressant hur de lyckats fått hem alla men man kan ju inte säga något annat än att det ser fruktansvärt bra ut på pappret.

Om publik i premiären:

– Det ska ju såklart bli fruktansvärt kul, förra året var ingen höjdare om jag ska vara ärlig. Vi får se om och hur mycket vi får ta in på premiären men väldigt kul att det börjar närma sig i alla fall.

Din guldfavorit:

– Jag får faktiskt säga Färjestad. De har en ruskig trupp på pappret, sen måste de få ihop det bra på plan också.

Värmlänningen Oskar Lang , med rötterna i Arvika, rankar Färjestads trupp som den bästa på pappret.
Värmlänningen Oskar Lang , med rötterna i Arvika, rankar Färjestads trupp som den bästa på pappret. Foto: Ulf Palm/TT

Oskar Lang, Leksands IF

Om Leksands fönster:

– Jag tycker vi har gjort det bra, vi har behållit stommen från förra året och sedan värvat en del bra spelare. Jag tycker vi har bättre trupp än förra året.

Om Färjestads fönster:

– De har fått ihop ett väldigt bra lag får man säga, i alla fall på pappret sen måste de ju få till det på planen också.

Om publik tillbaka:

– Det har man väntat på, blir en helt annan grej med publik tillbaka. Vi i Leksand har ju många fans på plats både hemma och borta så det är viktigt för oss. Det ger en extra energi och höjer oss som lag.

Din guldfavorit:

– Färjestad, de har bäst trupp på pappret

Brynäs kapten Simon Bertilsson, med Bofors IK som modersklubb, tror på fjolårets vinnare Växjö.
Brynäs kapten Simon Bertilsson, med Bofors IK som modersklubb, tror på fjolårets vinnare Växjö. Foto: Mikael Fritzon/TT

Simon Bertilsson, Brynäs IF

Om Brynäs fönster:

– Det ser intressant ut vi har tagit in några nya spelare och fått in nya coacher som känns intressanta. Stommen är kvar från förra året och den är bra trots att det gick som det gick förra året. Stommen har vi kryddat med lite nya intressanta namn så jag tror det blir bra.

Om Färjestads fönster:

– De har ju tagit hem en hel del spelare som varit iväg. Det är ju helt klart bra spelare de har fått in. Mer än så vet jag inte vad jag ska säga.

Om publik tillbaka:

– Det skulle såklart betyda jättemycket, först och främst för oss spelare och folket på läktaren. Det blir ju en helt annan sak. Sen tror jag ju att alla klubbar behöver det rent ekonomiskt också.

Din guldfavorit:

– Jag får nog säga Växjö, de vann trots allt förra året.

Karlstadfödde Oliver Bohm, här i Växjödressen, menar på att det kommer bli en och annan övertändning när publiken väl får komma tillbaka.
Karlstadfödde Oliver Bohm, här i Växjödressen, menar på att det kommer bli en och annan övertändning när publiken väl får komma tillbaka. Foto: Mikael Fritzon/TT

Oliver Bohm, Timrå IK

Om Timrås fönster:

– Svårt att veta för mig som är ny men vad jag får höra från klubben så är de nöjda. Jag har varit uppe två vändor och träffat grabbarna. Det är ett riktigt bra gäng och familjär stämning. För att vara nykomlingar så ser det bra ut på pappret.

Om Färjestads fönster:

– De har ju satt sig i en situation där de måste vinna guld för att rättfärdiga nyförvärven. Det ser ju otroligt bra ut när de fått hem verkligen allt och alla. De har ju alltid som mål att vinna SM-guld men åttondeplatsen ifjol kanske gjorde att de kände att det var dags för en riktigt rejäl satsning. De ska vara favoriter så är det bara.

Om publik tillbaka:

– Det är superviktigt såklart, det är inte alls samma sak utan. Tyvärr så har det ju hållit på så länge att man vant sig vid det. Jag tror det kommer vara rejäl övertändning både på plan och på läktarna när väl publiken kommer tillbaka. Det är bara att hoppas att det hela går vägen så att vi kan fylla läktarna igen. För oss som nykomlingar är det kanske extra viktigt att få en bra start och gärna med en extra knuff från fansen.

Din guldfavorit:

– Det får bli Färjestad. De har gått ut så hårt med långa kontrakt och mycket pengar. De har all press på sig med sin satsning och det vet de om, men det behöver inte vara något dåligt. Om alla tror att de ska vinna så har man i alla fall gjort något rätt. Jag tror även att Luleå, Skellefteå och Växjö kommer vara med i kampen.

Karlstadsonen Linus Fröberg, här i HV-dressen, tror på sitt Luleå som mästare.
Karlstadsonen Linus Fröberg, här i HV-dressen, tror på sitt Luleå som mästare. Foto: Erland Segerstedt/TT

Linus Fröberg, Luleå HC

Om Luleås fönster:

– Det ser bra ut, vi har fått in bra värvningar överlag och jag tycker vi har ett slagkraftigt lag. Linus Omark är väl ganska självklart den värvning som sticker ut.

Om Färjestads fönster:

– Jag tycker de likt oss gjort ett bra fönster. De har tagit in väldigt många namnkunniga spelare så det ser bra ut på pappret. Sen måste de få ihop det på planen också.

Om publik tillbaka:

– Det kommer vara skitkul såklart, jag tycker nästan det blir en annan sport utan folk på läktaren. Förra året var ju inte alls samma sak som tidigare så jag ser fram emot det.

Din guldfavorit:

– Luleå, jag har en bra magkänsla kring laget. Vi har kvaliteten i truppen och vi vill verkligen vinna.

Rögles Adam Edström, uppvuxen på Hammarö, tror att de har något stort på gång nere i Ängelholm.
Rögles Adam Edström, uppvuxen på Hammarö, tror att de har något stort på gång nere i Ängelholm. Foto: Andreas Hillergren/TT

Adam Edström, Rögle BK

Om Rögles fönster:

– Vi har gjort ett intressant fönster. Eftersom vi gick så bra förra året var det många som fick chansen att sticka utomlands och jag förstår dem. Får man chansen och man är sugen ska man köra. Vi har fått in många nya och en del unga så jag ser fram emot att börja spela med dem. Vår stomme är kvar sen förra året så jag tycker det ser bra ut.

Om Färjestads fönster:

– Det ser ju väldigt bra ut på pappret med en del hemvändare. Det är ju en del spelare jag kollade på mycket när jag var yngre och även framförallt De la Rose på senare år. Det kommer bli kul att möta de spelarna och jag tror säkert att laget blir bra.

Om publik tillbaka:

– Förra säsongen var ju inte sig lik, vi saknar fansen. Det trycket vi kan få till i arenan är helt magiskt och jag tror det kan komma att spela stor roll den här säsongen. Vi håller tummarna för att vi kan ha så mycket folk som möjligt.

Din guldfavorit:

– Rögle, jag tror på det vi håller på med härnere, vi utvecklas hela tiden och har börjat etablera oss som ett topplag i SHL. Jag ser inte varför vi inte skulle vara med i toppen i år igen och inte heller varför vi inte skulle kunna gå hela vägen den här gången.

Artikeltaggar

Adam EdströmFärjestad BK HerrIshockeyJohan OlofssonLinus FröbergOliver BohmOskar LangSHLSimon Bertilsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.