Hoppa till huvudinnehållet

Supersuccé för Stadshotellets nya takbar: ”Det är häftigt”

Publicerad:
Statts spa-avdelning med takbar öppnade första juli.
Statts spa-avdelning med takbar öppnade första juli. Foto: Tommy Andersson

Stadshotellets nya takbar har gjort dundersuccé. Sedan öppningen för två veckor sedan har det varit full rulle på takterrassen.

– Det känns jättekul och vi är så stolta, säger hotelldirektören Anna Björkenstam Wedberg.

Sakta men säkert återvänder turisterna till Solstaden och takbaren med utsikt över hela stadskärnan har gått hem.

– Folk är duktiga på att åka på semester. Just nu är det mycket turister i Karlstad och takbaren är ett kul tillskott som har varit uppskattat av gästerna, säger Anna Björkenstam Wedberg.

Nu öppnar Stadshotellets stora spasatsning

Diskussionerna kring en ny spa-satsning för Stadshotellet pågick i 4 år och byggnationerna inleddes i april 2019. Nu har spat med 45 rum, en avdelning med pool och behandlingsrum och takbaren (som även denna har en pool) varit öppet i tre veckor.

För soligt för spa

Juli månads drömväder har inte direkt fått folk att rusa till varma inomhusbassänger men terrassen har fått bekanta sig med desto fler gäster.

– När det är 25-30 grader ute väljer inte folk att vara inne men spat har ändå fått en bra start. Besöksantalet har varit lagom och gett oss möjlighet att lära känna vår produkt. Jag tror att det kommer mer folk till hösten.

Fullsmockat

Hotellets gäster har första tjing på takbaren. Vissa kvällar har Statt inte kunnat släppa in externa besökare eftersom hotellgästerna fyllt upp barens alla stolar.

Turisterna gillar utsikten.
Turisterna gillar utsikten. Foto: Tommy Andersson

– Poolen på taket har varit uppskattad av hotellgästerna. Därifrån ser man hela Karlstad, det är häftigt.

Stadshotellets takpool lyftes på plats

Trots att pandemin blev ett hårt slag för många hotell underlättade det låga antalet gäster Stadshotellets byggnationer.

– Man får försöka se det positivt, tajmingen gjorde det lättare att bygga den nya delen när det inte var så många besökare.

Anna Björkenstam Wedberg tror att tajmingen fortsätter att stämma när pandemin sakta börjar klinga av:

– Nu är gemene man sugen på att hitta på grejer och letar efter nya aktiviteter. Att kunna erbjuda ett spa då känns jättekul.

Artikeltaggar

Anna Björkenstam WedbergElite StadshotelletFritid och livsstilHotellKarlstadKrogarSemesterSpabad

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.