Insändare: Skyll inte gängkriminaliteten på Löfven!

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Det går inte att skylla gängkriminaliteten på Stefan Löfven, vilket många gör i sociala medier, tycker insändarskribenten.
Foto: Adam Ihse/TT
Håller alla i hela Sverige på att bli galna?
Varje dag gnälls det på regeringen och speciellt då på Stefan Löfven – att han är ansvarig för gängens skjutningar, att gängen inte stoppas och så vidare.
Men är det verkligen hans fel?

Det är nog i första hand gängmedlemmarnas fel, men också både ditt och mitt fel. Vi är samhället!

Varje dag kan man läsa inlägg på Facebook, också av höga politiker, som skäller på Stefan Löfven, men är det hans fel?

Vi har fått fler poliser under den senaste tiden. Om det är någon som tror att man kan skaka fram nya poliser på en timme så tror ni alldeles fel. De skall utbildas och godkännas innan vi får se dem ute på fältet.

Vad är det ni kräver ni som gnäller? Att Löfven skall beväpna sig som Rambo och springa ut och skjuta varenda en av gängmedlemmarna? Ska Stefan springa runt i varje bostadsområde och vakta så att inget händer? Skall Stefan jaga knarksmugglare, säljare och köpare? När skall han då hinna med jobbet som regeringschef?

Det finns en enkel lösning på problemet.

Sluta smuggla in vapen! Sluta köp olagliga vapen! Sluta smuggla in knark! Sluta med olagliga knarkfabriker! Svensson borde sluta köpa narkotika! Överklassen borde också sluta göda kriminaliteten genom knarkköp! Sluta köpa svarta lägenheter, sluta köpa stulna saker, sluta vara dåliga förebilder för era barn, era vänner, men framför allt – sluta vara så fega och tysta! När ni ser ett brott, anmäl, även om det kan innebära fara för er själva – anmäl när ni ser knarkhandel! Anmäl när ni sett saker, som till exempel när ni hör kvinnomisshandel. Anmäl när ni misstänker barnmisshandel. Ser ni eller misstänker att folk gömmer olagliga saker, anmäl!

Om du själv anser dig vara så duktig på att lösa Sveriges problem, hur kommer det sig att det då är Stefan Löfven som har fått förtroendet att styra vårt land och inte du?

Om du tror att du är så infernaliskt duktig på att lösa alla problem på en kvart så kandidera till statsministerposten i nästa val! Du som sitter bakom datorn och skriver hatiska åsikter om regeringen, kliv fram och berätta för mig vad JUST DU har gjort för att förbättra och förändra situationen i Sverige?

Stefan Lindkvist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.