Insändare: Pengatvätt genom ATG-konton?

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Insändarskribenten vill se hårdare tag mot pengatvätt.
Foto: Fredrik Sandberg/TT

Det finns människor som lever gott och kan ha stora summor sparade pengar på sina ATG-konton - det behöver inte röra sig om vinstpengar. De redovisar inte de pengarna när de deklarerar, vilket man måste göra om man har sparade pengar på banken.

I Sverige har Skattemyndigheten rätt att gå in och ha insyn på de pengar vi har på bankkonton och om vi skickar eller tar emot pengar från utlandet etcetera, men alltså inte om eller vad vi har på till exempel ATG-konto – detta kan väl liknas med pengatvätt?

I annat fall är det fritt fram att öppna ett ATG-konto, spara och föra över pengar mellan konton som man vill.

Skattebetalare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.