Hoppa till huvudinnehållet

Superagenten har åtta stjärnor med i OS-premiären: ”Riktigt jävla bra spelare”

Publicerad:
Hanna Glas är en av spelarna i fotbollslandslaget med Michael Kallbäck som agent.
Hanna Glas är en av spelarna i fotbollslandslaget med Michael Kallbäck som agent. Foto: Annika Byrde/NTB

Värmlänningen Michael Kallbäck representerar åtta spelare i onsdagens OS-premiär – fyra i Sverige och fyra i guldfavoriten USA. Men det är inga tvivel om vilket lag han håller på i mötet mellan de båda nationerna.

– Jag kommer alltid hålla på Sverige som svensk, men jag hoppas ju att det går bra för mina spelare också såklart, säger agenten Kallbäck.

Han var väldigt tidig med att representera både dam- och herrspelare som agent och det har gjort att han nu har riktiga världsspelare i sitt stall.

När OS-premiären i Tokyo sparkas igång har värmlänningen, om inte på plan från start, så i alla fall åtta spelare i trupperna.

– Det är klart att det är jätteroligt och ett kvitto på att man gör någonting rätt.

Det är inte heller vilka spelare som helst menar Kallbäck.

– De åtta som blivit uttagna är åtta riktigt jävla bra spelare som verkligen förtjänar det.

Alyssa Naeher, Emily Sonnett, Sam Mewis och Rose Lavelle i USA:s trupp tillhör allihop Neverland Management som Kallbäck grundade år 2014.

I Sverige är det Sofia Jakobsson, Hanna Glas, Emma Kullberg och Filippa Angeldahl som representeras utav värmlänningen.

Sistnämnda Angeldahl är någon agenten tror kan få sitt internationellt genombrott under OS.

– Jag har haft en väldigt stark tro på Filippa ända sedan vi kom i kontakt med varandra för första gången när hon spelade i Hammarby. Hon har en otrolig blick för spelet som jag anser väldigt få i Sverige om inte världen besitter på damsidan.

Michael Kallbäck har åtta av sina spelare med i OS-premiären.
Michael Kallbäck har åtta av sina spelare med i OS-premiären. Foto: Privat

Han fortsätter:

– Hennes blick för spelet kan vi se i hennes otroligt höga förväntade assist. Det har inte omvandlats i riktigt lika många faktiska assist men det bevisar att hennes passningar är av yppersta kvalitet.

Glas och Jakobsson sitter båda på kontrakt med de tyska giganterna Bayern München till 2023, Angeldahl och Kullberg däremot sitter båda med utgående kontrakt med Häcken.

– Det är ju såklart ett jättefint skyltfönster för Emma och Filippa. Att de är med i truppen är bara det ett kvitto på att de är otroligt bra fotbollsspelare. Samtidigt utesluter vi inte någon fortsättning i Häcken för någon av de.

Vad tror då superagenten om onsdagens premiär och mästerskapet i stort?

– Jag håller ju givetvis på Sverige som svensk, sen om inte Sverige vinner alltihop är det USA som jag helst ser vinna guld. Jag tror båda lagen går vidare från gruppen sen får vi se. En final med Sverige mot USA och guld till oss hade varit fint.

Sofia Jakobssons Sverige möter USA i OS-premiären (arkivbild).
Sofia Jakobssons Sverige möter USA i OS-premiären (arkivbild). Foto: Stefan Jerrevång/TT

Artikeltaggar

FotbollMichael KallbäckOS

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.