Hoppa till huvudinnehållet

Hyundais besked – här får Oliver Solberg chans till revansch

Publicerad:
Oliver Solberg har tvingats bryta de senaste tävlingarna. Om några veckor får han chans till revansch.
Oliver Solberg har tvingats bryta de senaste tävlingarna. Om några veckor får han chans till revansch. Foto: MASSIMO BETTIOL

De senaste tävlingarna har inte gått Oliver Solbergs väg, då han tvingats bryta både Safarirallyt i Kenya och Rally Estland. Nu får han chans till revansch när Hyundai presenterar sin line up inför nästa utmaning.

Belgiska Ypres anordnar WRC-tävlingar i mitten av augusti, och Oliver Solberg och Jari Huttunen kommer att köra i WRC2-klassen.

Det blir en ny möjlighet för Solberg att fightas i toppen, hans debut i belgiska rallyt och han kör en ny bil i rallyt, som körs på asfalt.

– Jag är så glad över att få chansen att debutera i Ypres rally. Det blir mitt första rally i Belgien och att första gången jag kör den här bilen på asfalt – jag kan knappt vänta, skriver han på twitter.

I fredags bröt Solberg Rally Estland efter att motorn gått sönder.

I Kenya tvingades han bryta på grund av skador på säkerhetsburen.

Ypres rally körs mellan 13 och 15 augusti.

De återstående WRC-tävlingarna i år är förutom belgiska rallyt: Rally Grekland 9-12 september, Rally Finland 1-3 oktober, Rally Spanien 14-17 oktober och avslutande Rally Japan som körs 11-14 november.

Artikeltaggar

Hyundai MotorsportMotorsportOliver SolbergWRC 2

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.