Växtskyddsmedel i ost – produkter dras tillbaka

Publicerad:
Skånemejeriers anläggning i Kristianstad. Arkivbild. Foto: Johan Nilsson/TT

Skånemejerier drar tillbaka sina produkter Président Ljuva ostcréme stark och Ljuva ostcréme laktosfri, i förpackningar om 3,2 kg. Orsaken är att leverantören av fruktkärnmjöl, som är en ingrediens i produkten, informerat om att den innehåller växtskyddsmedlet etylenoxid. Etylenoxid är förbjudet i livsmedel inom EU.

De aktuella produkterna har bäst före-datum mellan 30 juli och 31 oktober (Ljuva ostcréme stark) och 23 september och 31 oktober (Ljuva ostcréme laktosfri). I ett pressmeddelande uppmanar Skånemejerier kunder som köpt produkterna att returnera dem till Kristianstads mejeri.

Artikeltaggar

Inrikes/utrikesLivsmedelMat och dryckSverige

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare