Insändare: Bryggudden - urban miljö med citypuls?

Insändare
PUBLICERAD:
Bryggudden i Karlstad blev inte som insändarskribenten hade hoppats på.
Foto: Joachim Lagercrantz
Insändarskribenten är missnöjd med hur Bryggudden i Karlstad har blivit.

Var nyligen på besök i min hemstad Karlstad och tog en tur ner till Bryggudden för att se hur området blev. Jag minns att jag för många år sedan läste detaljplanen som lovade en attraktiv blandstad som skulle locka kvalificerade arbetsplats till denna nya urbana plats. Det var nedslående att se att stadsdelen kändes allt annat en urban miljö med citypuls.

Förortskänslan känns total med de stora balkongerna som inkräktar på stadsrummet och oregelbundna kvartersutformning inspirerad från miljonprogrammet. Tråkigt att man efter den döda stadsdelen Vågmästaren inte lärde sig sin läxa. Inte så man lockar unga akademiker till staden.

Utfall

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.