Hoppa till huvudinnehållet

Sportbilarna rullade in på rad – bilfirma hade ettårskalas

Publicerad:
Bilfirman Help-U Motor i Bengtsfors firade ettårsjubileum för sin bilhall på Sidan Södra med ett rullande kalas för kunder, vänner och partner. Besnik Dautaj äger firman.
Bilfirman Help-U Motor i Bengtsfors firade ettårsjubileum för sin bilhall på Sidan Södra med ett rullande kalas för kunder, vänner och partner. Besnik Dautaj äger firman. Foto: Elinor Thuresson

En lång rad sportbilar rullade in i Åmål på lördagseftermiddagen, tillsammans med allt från en ombyggd ambulans till en helt vanlig Passat.

Bilfirman Help-U Motor från Bengtsfors hade ettårskalas med en tur för kunder, vänner och samarbetspartner genom Dalsland och vidare till Ekenäs.

Det var ett 50-tal inbjudna med på kalaset, som började i Bengtsfors och sedan via Billingsfors, Långed och Fengersfors, rullade in i Åmål för glass, kaffe och musikunderhållning.

Bilfirman Help-U Motor i Bengtsfors är specialiserad på lyxbilar och specialbilar och det var en spektakulär karavan med flera läckerbitar som i Åmål ställdes upp för beskådan på udden bakom hembygdsmuseet.

Royne Karlsson var inhyrd som kalasgeneral och välkomnade alla gästerna bort till Strandcaféet där Pelle Skjervik hade gitarren och mikrofonen redo på altanen. Efter stoppet i Åmål fortsatte bilarna vidare till Ekenäs där middag och festligheter väntade deltagarna.

Besnik Dautaj som äger Help-U Motor och driver firman tillsammans med Johan Eriksson är märkbart nöjd över första året för bilhallen.

– Det här har varit en dröm för oss båda. Så det är kul att få med kunderna på en sån här grej, säger han om ettårsfirandet.

Kalaset hade ett stopp i Åmål där bilarna ställdes upp på udden bakom hembygdsmuseet och gästerna promenerade över till Strandcaféet.
Kalaset hade ett stopp i Åmål där bilarna ställdes upp på udden bakom hembygdsmuseet och gästerna promenerade över till Strandcaféet. Foto: Elinor Thuresson

Besnik Dautaj berättar att drömmen om att bli bilförsäljare började med en Ferrari – som han fick som pojke i gåva av Röda Korset. Leksaksbilen väckte hans dröm om att en dag äga en riktig Ferrari. När det blev verklighet, flyttades målet uppåt, till att i stället sälja en Ferrari. Det lyckades också, så nu har han ingen Ferrari längre.

Många av bilarna som sålts under året var på plats för kalaset.

– Vi har några kunder här som har åkt långt för att komma hit. Då är det roligt att vi kan visa Dalsland för dem, säger Besnik Dautaj om upplägget.

Bengtsforsföretagets nisch är att leta reda på de bilar som kunderna vill ha. Det innebär dyra sportbilar, men allt som köps och säljs är inte uppseendeväckande modeller. I kalasparaden ses också flera högst vanliga bilar.

– Senaste bilen vi sålde var en familjebil. Det var en familj som ville ha en Volvo XC70. De skulle på semester. Då är det kul att vinka av dem i deras nya bil, säger Johan Eriksson.

Besnik Dautaj driver Help-U Motor tillsammans med Johan Eriksson som är anställd i företaget. Lördagens kalas hölls exakt ett år efter att bilhallen på Sidan Södra i Bengtsfors öppnade, även om vännerna började arbetet med företaget tidigare.
Besnik Dautaj driver Help-U Motor tillsammans med Johan Eriksson som är anställd i företaget. Lördagens kalas hölls exakt ett år efter att bilhallen på Sidan Södra i Bengtsfors öppnade, även om vännerna började arbetet med företaget tidigare. Foto: Elinor Thuresson

Artikeltaggar

ÅmålBengtsforsBesnik DautajBilEkenäs gästhamnHelp-U MotorJohan ErikssonNäringslivRoyne KarlssonStrandcaféet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.