Hoppa till huvudinnehållet

Medalj till Karlstad GK i lag-SM: ”Jättekul”

Publicerad:
Karlstad GK:s damlag på lag-SM. Från vänster: Anna Hult (coach), Maia Samuelsson, Iswee Apilapphan, Jenny Haglund, Filippa Möörk, Alicia Olsson och Fredrik Eliasson (tränare).
Karlstad GK:s damlag på lag-SM. Från vänster: Anna Hult (coach), Maia Samuelsson, Iswee Apilapphan, Jenny Haglund, Filippa Möörk, Alicia Olsson och Fredrik Eliasson (tränare). Foto: Privat

Karlstad GK:s damlag spelade hem en bronsmedalj på lag-SM och det var även riktigt nära silver.

– Man är väl nöjd med tredjeplatsen och det är klart att det är jättekul, säger Karlstads Maia Samuelsson.

Topp tio för Karlstads herrar: ”Nöjda – ett väldigt ungt lag i år”

Förra året blev det inget lag-SM i golf på grund av coronapandemin. Men i år var det återigen dags och 14-17 juli korades Sveriges bästa klubblag. Totalt 90 damlag och 216 herrlag tävlade i tre divisioner där Karlstad GK har lag kvalificerat i högsta divisionen både på både herr- och damsidan.

Och Karlstad, där exempelvis herrlaget vann SM-guld 2013 och både herr och damer silver 2014, klev 2021 upp på pallen igen när damlaget vann SM-brons medan herrarna slutade delad nia.

Karlstads bronslag bestod av Jenny Haglund, Filippa Möörk, Anna Hult, Iswee Apilapphan, Alicia Olsson och Maia Samuelsson där kvartetten Haglund, Möörk, Olsson och Samuelsson lirade allt.

Lag-SM är också intensivt där det under fyra dagar spelades totalt sex ronder uppdelat på spelformerna foursome, fyrboll bästboll och singelronder.

”Ett gött lag”

Karlstads damer lyckades alltså vinna bronset men laget var bara ett slag bakom Vasatorps GK som tog silver med 1128 slag och Hills GK blev svenska mästare med 1099.

– Vi spelade ganska bra i början på tävlingen men alla fyra hade det lite knackigt här och där. Speciellt sista dagen under lördagen kände vi att det var lite kämpigt med krafterna. Man är väl nöjd med tredjeplatsen och det är klart att det är jättekul att det gick så bra till slut med tanke på hur mycket golf det blev för oss alla fyra där många lag roterade medan vi var fyra stycken som spelade allt, säger Karlstad GK:s Maia Samuelsson och berättar mer:

– Efter tävlingen satt man och tänkte lite på hur man skulle ha kunnat plocka bort några slag här och där. Men kul ändå, det har varit en rolig vecka med roliga tjejer i ett gött lag.

”Små marginaler”

Och det var som sagt ruggigt nära silver för Karlstad som tappade från andraplats till tredje under lördagens avslutande singelronder på Landeryds GK där i år 12 lag spelade i högsta divisionen elitserien.

– Efter två och tre dagars spel låg vi på andraplats, men det var fem eller sex lag i toppen där det skiljde väldigt få slag. Hills GK som vann hade ett ganska långt försprång men vi visste att vi behövde spela bra på lördagen för att bibehålla vår plats och gärna plocka lite fler slag under par. Det var väldigt tight mellan oss och Vasatorps GK men till slut blev Vasatorp ett slag bättre och även om vi hade skjutit ett slag mindre hade vi nog inte tagit andraplatsen ändå, men det var som sagt riktigt nära, konstaterar Samuelsson.

– Jag tror att vi spelade totalt 288 hål per lag och det skiljde ett enda slag i slutändan. Det kan vara en putt som trillar i eller inte så det är så små marginaler i golf. Det är underbart, men det blir ofta så här på sista dagen på lag-SM, att det handlar om den där sista putten eller sista chippen.

Det varma vädret gjorde dessutom årets lag-SM extra påfrestande.

– När man har varit ute och spelat i elva timmar och ska ut igen dagen efter är det klart att det tar energi. Men man försöker hålla fokus och jag vet att vi alla gjorde vårt bästa även om det som sagt var lite kämpigt här och där under tävlingen.

Artikeltaggar

Alicia OlssonAnna HultFilippa MöörkFredrik EliassonGolfIswee ApilapphanJenny HaglundKarlstad GKLag-SM i golfMaia Samuelsson

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.