Vernissage Grif vann Årjängs Stora Sprinterlopp på topptid

Publicerad:
Efter en urstark avslutning vann Vernissage Grif Årjängs Stora Sprinterlopp 2021. Foto: Malin Albinsson

Det blev italiensk uppvisning i årets upplaga av Årjäng Stora Sprinterlopp där det som väntat blev en spetsstrid mellan Missle Hill körd av Örjan Kihlström och Click Bait med Per Lennartsson där den sistnämnde kom först in i första kurvan.

Nerstruken till innerspår för att Tae Kwon Deo var struken blev Vernissage Grif över från start men Alessandro Gocciadoro såg till att inte bli fast utan tog sig ut i andraspår.

– Jag hade problem i början men sedan fick rygg på Örjan, Missle Hill vår anm, och han var okey när jag attackerade i slutkurvan, sa Gocciadoro vars häst nu vunnit både i Årjängs Stora och Jämtlands GP.

Nästa start lär bli Hugo Åbergs den 27 juli dit som vanligt vinnaren i Årjängs är direktkvalificerad.

Efter snabba 08,5 första halvvarvet blev en liten temposänkning till 09,7 som blev Click Baits kilometertid. I det läget hade Zarenne Fas med viss möda kommit fram i dödens med Magnus A Djuse i sulkyn. I andra utvändigt fanns Örjan Kihlström med Missle Hill som attackerade i slutböjen men sågs aldrig med vinstchans som sexa. Med i draget följde då Vernissage Grif som avgjorde enkelt på upploppet.

Zarenne Fas höll otroligt bra från dödens och tog sig i sista steget förbi Click Bait i kampen om andrapriset. Segerchecken var på halvmiljonen och i Malmö väntar 1 609 tusen kronor till segraren i lopet öve ren engelsk mil.

– Jag kände att vi skulle kunna ta oss slå Click Bait men när Cocciadoro kom fram 100 kvar var det kört om segern, sa 21-årige Magnus A Djuse som i år kört in fantastiska tolv miljoner som kusk.

Aarum vann brons

Två Färjestadskuskar vars hästar startade från bakspår gjorde upp om segern i bronsdivisionsloppet. Med de utgångslägena var det tacksamt att de var offensiv körning i loppet där Adrian Kolgjini varvade på 12 blankt i voltstartsloppet med Upper Face. Björn Goop attackerade från tredje med Barolo Roc som i sin rygg fick Dagfinn Aarum som körde Strong Pepper åt Hans Cristian Holm. I början på upploppet kopplade Aarum greppet och vann säkert före en tapper Barolo Roc.

Strong Pepper segerdefilerar efter V75-1.
Strong Pepper segerdefilerar efter V75-1. Foto: Malin Albinsson

– Taktiken på förhand var att försöka få rygg på Björn häst och det lyckades. Samtidigt var det tacksamt att det gick så fort i täten. Han hade problem i slutsvängen men på upploppet var han bättre och det är tacksamt att köra en sådan här fin häst, sa Dagfinn efter segern med hästen som även i fjol inledde Årjängstravets V75-spel.

Inga värmländska framgångar i klass 1-försöket där Pacific Kingdom från spets inte stod att känna igen och var tidigt slagen. Inte heller Bara du Chene var till sin fördel och var utan chans redan dryga halvvarvet kvar trots ett lopp i vinnarhålet. Jörgen Sjunnesson fick från tredje utvändigt ett perfekt lopp med Fromheaven Idzarda som fick bra draghjälp av Jaxon V.S och vann lätt.

Eric Perssons Memorial var tillika en final i Dubbelcupen med 200 000 kronor till vinnaren. Storfavoriten Ulvåsen fick ett för tufft i dödens och var slagen vid upploppet början där Ask Major kom farande på upploppet med Åsbjörn Tengsareid som vann säkert före Järvsömalla som ledde länge med Örjan Kihlström.

Succé för Bood

André Bood hade ett fintveckoslut då han vann lopp både fredag och lördag. Lördagens seger kom i ett lopp ingående i VF:s Amerikaresa där han körde Highland Sisu åt Per Ludvig Nilsen. Ett fint lopp i andra utvändigt var tillräckligt bra för att fixa stoets första seger i en 23:e starten.

André Bood vann lopp både fredag och lördag.
André Bood vann lopp både fredag och lördag. Foto: Malin Albinsson

I kallblodsloppet utan V75-spelet blev det seger för Stjärnblomster som stod ensam på startfållan eftersom ston hade 20 meters fördel. Efter 24,7 första varvet och ett ännu snabbare slutvarv landade stoet med Örjan Kihlström på nya rekordet 24 blankt.

Magnus A Djuse bjöd Gassin Am på ett bra lopp i rygg på favoriten Roc Star Joli som fick tufft tryck under slutskedet av Håkan Anderssons Enjoy´s Top Gun. När den sistnämnde galopperade i striden blev det en säker seger för Djuses uppsittning som tränas av Fredrik Wallin.

Artikeltaggar

André BoodÅrjängÅrjängs Stora SprinterloppÅrjängs travbanaÖrjan KihlströmPer LennartssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare