Hoppa till huvudinnehållet

Tunga beskedet: Solberg bryter VM i Estland

Publicerad:
Oliver Solberg avbröt fredagens sträckor i Estland och laddar om inför helgen.
Oliver Solberg avbröt fredagens sträckor i Estland och laddar om inför helgen. Foto: Reinhard Klein

En trasig kylare tvingade Oliver Solberg att kasta in handduken på fredagens sträckor på Estlands VM-rally. På fredagskvällen kom sedan beskedet att han tvingas bryta hela VM-rallyt i Estland.

– Tyvärr så är rallyt över för vår del. Motorn är trasig och det gör att vi inte kan fortsätta, säger Solberg.

Estlands VM-rally pågår 15-18 juli men för 19-årige Oliver Solberg tog det slut redan i går fredag

På torsdagens första och enda sträcka slutade värmlänningen från Mitandersfors sexa i WRC2-klassen där han var 2.7 sekunder efter ettan Jari Huttunen från Finland.

Fredagen blev en ännu tyngre dag för Solberg och teamet. Efter motorproblem valde de att bryta redan på tredje sträckan. Detta för att ta bilen till verkstaden och försöka få den startklar till lördagens sträckor.

På fredagskvällen kom nya besked.

När teamet försökte få bilen redo för lördagen konstaterade de att det inte kommer gå att fortsätta rallyt. Beskedet lämnades på förarens sociala medier:

– Tyvärr så är rallyt över för vår del. Motorn är trasig och det gör att vi inte kan fortsätta. Jättetråkigt att vi inte får visa upp vad den här bilen är kapabel till.

Artikeltaggar

Hyundai MotorsportOliver SolbergRallyWRCWRC 2

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.