Hoppa till huvudinnehållet

Teillery Cabernet Franc – fruktdrivet med bra stuns

Publicerad:
Sofias Fredagstips NYSofia AnderFredagstipset
Sofias Fredagstips NYSofia AnderFredagstipset

Förra veckans tips var vitt, friskt och svalkande.

Dags för lite rödvin till grillen, eller hur?

Vi tar snabbflyget till Chile och landar i Maipo, en av de mer kända regionerna i landet. Där besöker vi familjefirman Vitivincola Teillery som grundades 1997.

De är unga men har redan relativt stora ägor som varit ekologiskt certifierade sedan starten. Nu hittar vi ett av deras viner i fast sortiment från och med 1 juni.

Det är en ren cabernet franc - druvan som tillsammans med sauvignon skapade cabernet sauvignon. Stilen är direkt och välkomnande. Svarta vinbär trivs ihop med röda plommon, riven muskot och nymalda kaffebönor. Fruktdrivet med bra stuns.

Passar till det mesta i grillväg, så lägg det du gillar på gallret. Saftiga korvar, kyckling och mycket grönt som paprika, majs och gärna hela lökar. Servera med örtsmör och guacamole. Teillery Cabernet Franc 2019 finns i cirka 250 butiker.

Vinet: Teillery Cabernet Franc 2019

Nr: 2385, fast sortiment

Druvor: 100 % cabernet franc

Pris: 119 kr

Artikeltaggar

ChileMat och dryckSofias fredagstipsVin

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.