Hoppa till huvudinnehållet

Jättesuccé för Jepson i kvalen till Stochampionatet

Publicerad:
Carl Johan Jepson vann hälften av försöken till Stochampionatet.
Carl Johan Jepson vann hälften av försöken till Stochampionatet.

Det var en viktig travkväll på Axevalla under fredagen när kvalen till Stochampionatet kördes. Carl Johan Jepson dominerade med eftertryck när han vann tre av sex försök och dessutom blev Eagle Eye Sherry finalklar.

För två år sedan vann Carl Johan Jepson Stochampionatet med Fredrik Wallin-tränade Activated och i år kvalade han in Sayonara åt samma tränare.

Från ett tolftespår fick Sayonara ett lopp som fyra i andraspår och det var en bit fram till ledande Hill's Angel i den sista kurvan, men via en vass spurt blev det en säker seger. I samma försök var Mikael J Andersson trea med Bahama Passion.

Med hemmahästen Chablis Ribb, Josefine Ivehag tränar, körde Jepson till ledningen två varv från mål och segern blev säker före Barbro Kronos.

Det segerreceptet kopierade sedan Jepson i det sista försöket med Loaded Maria som vann närmast före skrällen Tilda Express.

Eagle Eye Sherry kvalade in till finalen genom att bli tvåa bakom Global Brilliance efter ett lopp utvändigt om henne. I finalen startar hon från spår åtta.

Artikeltaggar

AxevallaCarl Johan JepsonJosefine IvehagMikael J AnderssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.