Hoppa till huvudinnehållet

Hammarörestaurang ny i respekterad restaurangguide

Publicerad:
Restaurang Udden i White guide. Fredrik Vikström, köksmästare, Cornelia Berger, hovmästare, Erica Engström och Therese Boström, restaurangägare.
Restaurang Udden i White guide. Fredrik Vikström, köksmästare, Cornelia Berger, hovmästare, Erica Engström och Therese Boström, restaurangägare. Foto: Helena Karlsson

White guide har hittat till Hammarö och för första gången har en restaurang fått ta plats i guiden. Restaurang Udden som drivits av duon Therese Boström och Erica Engström i dryga två år spricker av stolthet.

– Det var när vi hittade vår köksmästare Fredrik som allt föll på plats.

Man vet aldrig när de dyker upp eller hur många de är, men ägarduon gissar på att det var någon gång i juni som restaurangen hade besök från White guide.

Besöket ledde till en recension i guiden med klassificeringen ”rekommenderad”.

– Vi är superstolta verkligen, det är en bekräftelse på att vi är på väg åt rätt håll. Att vi gör något som funkar och är rätt, säger Erica Engström och får medhåll av ägarpartnerns Therese Bodström.

– Det är ett kvitto på att vi har gjort rätt.

De tar över Möruddens Brygga

”Snäppa upp”

När de tog över restaurangen 2019 så hade de en vision, men den fick de allra först kompromissa med– tills de fann sin nuvarande köksmästare, Fredrik Wikström.

– Då föll allt på plats och vi kunde återuppta vår vision igen. Han ska ha jättemycket cred för det här, med honom har vi kunnat snäppa upp, säger Therese Boström.

Läs recensionen här

Recensionen nämner såklart maten men också den värmländska servicen.

– Det var pricken över i:et på ett sätt. Vår tanke är att när folk kommer hit ska det kännas som att de kommer hem till oss och att vi tar hand om dem, säger Erica Engström.

– Det ska inte vara något märkvärdigt. Det har varit vår tanke från början, att få en familjär känsla, fyller Therese Bodström i.

Värmländska restauranger i White guide

Restaurang Udden (ny)

Almars krog

Barón

Krokstad herrgård

Matbruket

Sliperiet

Tryckeriet kök och bar

Ölme prästgård

Källa: Whiteguide.se

Artikeltaggar

Erica EngströmHammaröKrogarMat och dryckRestaurang UddenTherese BoströmWhite Guide

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.