Insändare: Djupt oroande att se SD svärta ner Sverige

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Vill du efterlämna ett samhälle som är öppet, inkluderande, som bejakar mångfald som bygger på fina humanistiska värden, då bör du välja annat än det blåbruna blocket som mer och mer bevisar sin rasism och att de nazistiska rötterna aldrig går ur grundarnas tanke med partierna, tycker insändarskribenten.
Foto: TT
Jag anser att det är djupt oroande när man ser att högern med Sverigedemokraterna i spetsen använder allt mer fula knep för att svärta ner Sverige och Sveriges rykte både nationellt och Internationellt.

De högerextrema drar sig inte för något i sitt fula spel. Nu har de skapat flera falska profiler till exempel på Facebook med utländska namn som sprider massor med skit om invandrarna!

Jag har själv drabbats av två sådana troll under senaste veckan. Man genomskådar dem ganska snabbt. Ett gott råd är att ni antirasister som får nya vän förfrågningar; var vaksam, granska profilen, kolla hur länge den funnits, vad sprider den och så vidare. Är du osäker, bättre att låta bli då – vi vill ju inte bli brickor i högerextremisternas spel.

Att Jimmie Åkesson och hans högerextrema vill svärta ner Sverige är välkänt. De har sedan flera år haft den strategin att sprida dåligt rykte om Sverige för att få flyktingarna att välja ett annat land att söka skydd i. Att SD och den övriga högern, de blåbruna, måste använda alla fula knep som de har i sin verktygslåda visar tydligt på att de är ett extremparti som aldrig skall komma till makten.

Ni som någon gång har funderat på att lägga er röst på SD i valet bör fundera över vilket Sverige du vill ha och vilket samhälle du vill efterlämna till dina barn och barnbarn. Vill du efterlämna ett samhälle som är öppet, inkluderande, som bejakar mångfald som bygger på fina humanistiska värden, då bör du välja annat än det blåbruna blocket som mer och mer bevisar sin rasism och att de nazistiska rötterna aldrig går ur grundarnas tanke med partierna.

Vill du däremot ha samhällen som Ungern, Polen och andra främlingsfientliga länder då bör du rösta på dem. En blåbrun regering innebär avhumanisering av olika grupper i samhället. Just nu är det invandringen som är deras slagpåse där de inte drar sig för att förfalska sanningar och rapa sina floskler som massinvandring, belastningar, förakt mot islam och så vidare. Nästa gång är det kvinnors rätt till aborter, kvinnlig rösträtt, hbtq:s rätt att synas i samhället, säkerligen kommer det ett förbud även mot att få bejaka sin rätt att älska vem man vill, och så vidare.

Jag vill efterlämna ett öppet fritt samhälle till mina barn och barnbarn, ett samhälle där ingen skall behöva känna sig som en belastning, ett samhälle där riksdags och regeringsledamöter inkluderar alla i befolkningen i stället för det Ulf Kristersson gjorde senaste veckan utpekar invandringen som ett problem.

I Sverige är ingen människa en belastning utan en tillgång!

Stefan Lindkvist

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.